JDP Harold Pinter Izdaja 15

Tri premijere u JDP-u u ovoj sezoni

Prva premijera u ovoj sezoni bio je master ispit Gorana Šušljika (kod mentora Slobodana Unkovskog) na sceni Teatra “Bojan Stupica” sredinom decembra. Šušljik je režirao komad Izdaja Harolda Pintera. U martu je na Sceni “Ljuba Tadić” premijerno izvedena predstava Unosno mesto A. N. Ostrovskog u režiji Egona Savina. Sam kraj sezone, obeležila još jedna premijera na Velikoj sceni. Reč je o komadu Milene Marković Zmajeubice u režiji Ive Milošević koja je premijerno izvedena 7. juna.

Kao i prethodnih godina,  predstave su gostovale  na brojnim festivalima i scenama u zemlji i inostranstvu. Igrali smo u Skoplju (Makedonija), Sarajevu (Bosna i Hercegovina), Zagrebu (Hrvatska), Beču (Austrija), Tivtu, Herceg Novom, Podgorici (Crna Gora), Valjevu, Čačku, Rumi, Lazarevcu, Novom Sadu, Pančevu, Mladenovcu, Kragujevcu, Vršcu.

Predstave Gospođica Ive Andrića u režiji Gorčina Stojanovića i Šekspirov Otelo u režiji Miloša Lolića gostovale su na sceni Zagrebačkog kazališta mladih (ZeKaeM) u okviru ciklusa “Evropsko pozorište u ZKM-u”. Gospođica je učestvovala na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu a Otelo na festivalu „Vršačka pozorišna jesen”.

Elijahova stolica je učestvovala na „JoakimInterFestu” u Kragujevcu, Metamorfoze su izvedene na Internacionalnom pozorišnom festivalu MOT u Skoplju. Predstava Zločin i kazna izvedena je na Festivalu “Teatar u jednom sadejstvu” u Mladenovcu, koprodukcija JDP-a i FDU Hinkeman: šta mora neka bude učestvovala je na 53. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu.

Predstava Rođeni u YU izvedena je u Teatru “Akcent” u Beču a Samo neka bude lepo na sceni Novosadskog pozorišta (Ujvideki Szinhaz).

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Predstava Tako je moralo biti gostovala u Tivtu, Herceg Novom i Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici a Višnjik u Tivtu.

Ovogodišnje Sterijino pozorje otvorila je predstava Unosno mesto A. N. Ostrovskog u režiji Egona Savina.

Unosno mesto A. N. Ostrovskog u režiji Egona Savina, učestvovala je u junu na jednom od najvećih regionalnih festivala “Dani satire Fadila Hadžića” u Zagrebu.