IMG 7841

Sve za ljubav

SVE ZA LJUBAV je dirljiva ljubavna priča koja je smeštena u egzotične predele Bliskog istoka i Afrike. Naslovne uloge igraju Teodora Marčeta i Ljubomir Bulajić. Ovo je lutkarsko gluma;ka  ansambl predstava u kojoj učestvuju, pored gostujućih glumaca I izvanredni glumci i animatori Pozorišta lutaka Pinokio:  : Dragana Vasić, Biljana Mihajlović, Jovan Popović, Zoran Todorović, Ljiljana Živić i Goran Popović.

U režiji Vladimira Lazića sve je razbarušeno, živahno, sve je moguće, od slobodne igre,  fantazije, sveta u kome je sve čudno i neobičnio, a opet na poseban način blisko i prepoznatljivo.Lazić je  u predstavu uvuveo lik, veličanstvenog Milovana  Vidakovića, pisca romana, u tumačenju  popularnog glumca   Marka Gvera.

SVE ZA LJUBAV je pozorišnu verzija čudesnog romana VELIMIR I BOSILJKA Milovana Vidakovića,  prvog srpskog romanopisca, savremenika Valtera Skota čije su romane obožavale generacije. “Tek što je kakvo Srpče ili Srpkinja dorasla da može knjige čitati, već je Vidakovića u ruke uzela!” Rekao je Jaša Ignjatović, a Vuk Karadžić je prema ovom piscu bio veoma strog ” Bunca kao baba u bolesti” … Da li  je bio u pravu, prosudiće gledaoci.  Roman je osavremenio i dramatizovao Stevan Pešić, a za potrebe predstave Željko Mijanović, koji je i pisac tekstova ya songove.

Kreator lutaka, kostima I scene je  Filip Jevtić. Muziku je komponovao Saša Lokner.

Trajanje predstave je 59 minuta.

Fotografije:  Ksenija Ćuk