fbpx

„Slučajevi“ u Madlenianumu

Kulturni element u koprodukciji sa Operom i teatrom Madlenianum sa zadovoljstvom najavljuje premijeru plesno-dramske predstave „Slučajevi“ u četvrtak 21. juna na velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Nastala po motivima poznatog ruskog pisca Danila Harmsa, a u režiji i dramatizaciji Tadije Miletića ova predstava, po mnogo čemu je jedinstvena, pre svega u ideji, istražujući nove i drugačije oblike scenskog stvaralaštva i nekonvencionalne pozorišne forme. Predstava je podeljena na dve strane, levu i na desnu, plesnu i dramsku, a publika već na samom početku bira koju će stranu gledati, pri čemu će doživljaj prema tom izboru biti različit. Tako će publika biti u prilici da vidi istu priču, sa dve različite strane.

Bogato i opsežno osmišljena, predstava objedinjuje plesno i dramsko pozorište, teatar senki i operu, simbolizam i realizam, i otvara mogućnost da se u komadu uživa više puta i da pritom svaki put doživljaj bude različit. Jedinstveno čitanje ruskog klasika u izobilju plesa, pokreta i autorske muzike! Autor ovog nesvakidašnjeg koncepta je reditelj Tadija Miletić, dugogodišnji saradnik Opere i teatra Madlenianum i predsednik Kulturnog elementa.

U predstavi igraju: Stojan Đorđević, Amar Mešić, Marija Kosić, Novak Radulović, Nebojša Rako i solo pevačica Jovana Čurović. Kompletan autorski tim čine Tamara Antonijević Spasić, zadužena za scenski pokret, kompozitor Jug Marković, scenograf Miraš Vuksanović i kostimograf Tijana Sićević.

Kulturni element je umetničko udruženje osnovano 20. decembra 2011. godine u Beogradu,koje je okupilo na desetine mladih umetnika, glumaca, plesača i muzičara, vrhunskih profesionalca u svojim oblastima. Zajedno oni čine jednu od najeminintnijih umetničkih grupa, koja je do sada ostvarila na desetine projekata širom zemlje.