moje dete 6 v

Priznanja Beogradskog dramskog pozorišta

Upravni odbor BDP-a je, povodom Dana pozorišta, doneo odluku o tradicionalnim godišnjim priznanjima saradnicima i poslenicima za izuzetan doprinos u radu. Nagrada “Tatjana Lukjanova” – godišnja nagrada za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom pozorištu i pozorišnom životu Srbije dodeljena je kostimografu Jeleni Stokući (“Harold i Mod”, “Život je pred tobom”, “Hotel Evropa”, “Poziv na pogubljenje”, “Čovek, zver i vrlina”, ”Palilulski roman”).

Posvećeni rad izuzetnog, višestruko nagrađivanog kostimografa Jelene Stokuće u mnogobrojnim predstavama Beogradskog dramskog pozorišta dao je svojevrstan kreativni pečat vizuelnom identitetu produkcije BDP-a.

Nagrada za najbolja ostvarenja članova ansambla Kuće i gostujućih umetnika i autora, u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta u 2016.godini pripala je:
Ani Đorđević za predstavu „Moje dete“ Stojana Srdića i Ivani Nikolić takođe za predstavu „Moje dete“ Stojana Srdića, zatim i Jovani Gavrilović za isti komad.
Nagrada za radni doprinos „Mihajlo Fejzulovski“ za ostvarene rezultate u radu u 2016.godinu dodeljuje se Idi Đorđević (biletar), Nataliji Pantić (šminker- vlasuljar) i Dejanu Popoviću (inspicijent).

Naš teatar je dobitnik značajnog nacionalnog priznanja. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je povodom Dana državnosti 15. februara dodelio Sretenjski orden trećeg stepena Beogradskom dramskom pozorištu. Državni orden je simbol poštovanja i zahvalnosti građana, koji se kroz umetnički oblikovano odlikovanje dodeljuje za nacionalni praznik, a priznanje je u ime Pozorišta uručeno direktoru Slobodanu Ćustiću.