IMG 20170309 110941
BDP

Premijera: Ženska posla

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Novi komad “Ženska posla”, po tekstu glumice Milene Pavlović Čučilović, a u režiji mladog reditelja Marka Jovičića, premijerno će biti izveden 14. marta na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Po motivima komada Testosteron Andreja Saramonoviča, ovo je komedija situacije o svadbi koja se nije dogodila.

“Humorom se sve najbolje iskazuje”, rekao je umetnički direktor BDP-a Andrej Šepetkovski, na konferenciji za novinare održanoj danas povodom premijere komedije Ženska posla, objasnivši da, osim priče o muško-ženskim odnosima, ovaj komad prikazuje i frustrijrajući imperativ uspeha, savremenog društva, u braku i poslu. Idejni tvorac priče je glumica Milena Pavlović, koja kaže da je u pitanju neprekidna borba između polova u kojoj svi imaju isti cilj – da veza uspe. U toj želji parovi upadaju u klišee, što je, po njenim rečima, i apsurd koji je i prikazan u ovoj predstavi. Autorka ovu temu vidi kao aktuelnu, jer su polovi, po njenom mišljenju, izgubili svoje pravo mesto.

Gubljenje identiteta je opisano u ovoj groteski, u kojoj su glavni akteri četiri žene, tipski obojene – mlada, mama, kuma i organizatorka. Igraju ih Danina Jeftić, Sandra Bugarski, tatjana Kecman i Milena Pavlivić Čučilović.

Reditelj predstave Marko Jovičić je istako da se komad bavi i pogubnim uticajem tabloida i materijalisticki orijentisanim društvom. Takođe, nagovestio je da će se na ovom venčanju, koje se nije dogodilo, desiti i tuča, jer se mladoženja obećao drugoj, ni manje ni više nego kumi, a ne svojoj mladi.