predstava caj od jasmina 854

Predstava Čaj od jasmina

Premijera 8. marta u 20h, Kabare scena Pozorišta na Terazijama

Boda Ninković u ulozi energo-terapeuta Miloja Stojića otkriće vam čudotvorno dejstvo čaja od jasmina i mirisa upaljenih indijskih štapića. Čaj od jasmina je duhovita predstava puna akcije i interakcije, i sve to u maniru bolivudskih filmova…

Tekst: Vesna Stanković

Dramaturg: Željko Jovanović

Uloge: Boda Ninković, Milena Vasić, Vesna Stanković

Kompozitor: Ljuba Ninković

Koreograf: Željko Grozdanović

Kostimi: Ivana Guteša

Guru Miloje Stojić (Boda Ninković) započinje privatnu terapeutsku praksu kako bi dodatno zaradio u svoje slobodno vreme kada ne radi kao noćni čuvar. U njegovu ordinaciju dolaze različite žene sa svojim problemima. Miloje ih sluša, savetuje, a boga mi i želi. Kao rešenje za njihove stresove nudi im čaj od jasmina za koji “veruje” da poseduje isceliteljska svojstva.

Žena, pacijentkinja, ima šest, a sve njih igraju samo dve glumice, Vesna Stanković i Milena Vasić. One veštom transformacijom, uz pomoć prikladnih kostima i pesama, prikazuju raznolike ženske ličnosti. “Svih ovih šest priča koje će nam doneti Vesna i Milena su, po našem mišljenu, veoma duhovite, a opet i veoma životne, jer tretiraju probleme kojima su naše žene opterećene. Dve glumice po tri lika, pa eto, neka i to bude povod. Slučajno smo izabrali i uspeli da sve to bude 8. marta za Dan žena.” – rekao je Boda Ninković na konferenciji za novinare povodom premijere.

Glumica Vesna Stanković je i autor teksta po kom je nastala predstava Čaj od jasmina, a za koju ona kaže: “To je negde naša priča, ovde, u našoj zemlji gde od jedne plate jako teško može da se živi. I to je negde bila moja početna priča kada sam počela da pišem. Čovek radi noću, ali hoće da nađe posao. Voli žene, ali mu se nešto baš i ne da. I šta bi to moglo da bude njegov drugi posao, to je taj energo-terapeut. Ne mogu mnogo da ga kontrolišu, a dolaze mu mnoge žene. Kao što bi on rekao, neke od njih i nisu neka prilika, ali u njegovim godinama ne može baš mnogo da se bira.”

Toj našoj priči, bolivudsku notu dodao je koreograf Željko Grozdanović. Muzika u ovoj predstavi, kako ju je opisao njen kompozitor Ljuba Ninković, puna je neurotičnih ritmova, egzotike i čiste Indije.

Predstava Čaj od jasmina biće igrana dva puta tokom marta meseca –  premijerno 8. marta, a zatim i 27. marta.