fbpx

Pozorište ponedeljkom u DOB-u

U slavu urbanog mita da se ‘’ponedeljkom ništa ne događa’’ Dom omladine Beograda predstavlja, svakog nepravedno optuženog ponedeljka, pozorište za mlade.

Program pod nazivom Pozorište ponedeljkom, svakog prvog dana u sedmici u večernjim časovima otvara vrata formalnim i neformalnim pozorišnim grupama u kojima učestvuju mladi, a ovi teatarski projekti biće praćeni radionicama i susretima sa afirmisanim rediteljima, glumcima, piscima, scenografima i ostalim pozorišnim stvaraocima.

Predstava koja otvara sezonu, 16. septembra u 20h,  je ‘’Priča sa zapadne strane’’ teatra Art Lignum, uvek aktuelna tema o sukobima navijača, a za njom, već sledećeg ponedeljka,23. septembra, prikazuje se ‘’Naručeni koncert’’ Milice Gutović, naš jedini predstavnik na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu 2013, koji na kreativan način i bez reči govori o zamkama savremenog života. Potom, 30. septembra,  sledi vodvilj po tekstu Nikolaja Koljade ‘’Kokoška’’ u produkciji Teatra DžEP, koji će nam se u ovoj godini predstaviti i aktuelnim mjuziklom ‘’Drakula’’. Pored ovih bićete u prilici da pogledate i predstavu ‘’Mi deca sa stanice Zoo’’ Studija Centar, ‘’Balkan ekspres’’ Teatra pet, kao i mnoge druge.

Ovim projektom Dom omladine Beograda želi da pomogne svima koji se trude da ožive omladinsku scenu, školske sekcije i amaterske družine i ponudi još jednu edukativnu i kreativnu mogućnost istinskim ljubiteljima pozorišta. Ciljevi projekta “Pozorište ponedeljkom” su pružanje mugućnosti mladima da kažu šta žele putem pozorišta kao umetničke forme društvenih komunikacija, razvijanje kulturnih potreba među mladima, podsticanje na aktivnosti mladih koje su usmerene ka umetnosti, građenje posebnog stila provođenja slobodnog vremena, kao i postavljanje određenih standarda pozorišta za mlade.

Pozorište ponedeljkom koncipirano je na ideji da su cene ulaza pristupačne (do 200,00 dinara) dok će se za predstave u velikoj sali deliti 100 za 100 – uz đačku knjižicu 100 ulaznica za 100 dinara.

More Stories
AMD-ova dugoročna vizija o energetskoj efikasnosti je ostvarena