Screen shot 2013 10 10 at 14.45.48

Poklonjeno preko 600 publikacija BITEF-a

Organizacija “Kulturni Element” je osmislila i u saradnji sa BITEF festivalom realizovala akciju u okviru koje je poklonila preko šesto publikacija u vezi sa BITEF festival institucijama kulture širom zemlje.

Među tridesetak institucija koje su primile pakete publikacija na poklon su i institucije od najvećeg nacionalnog značaja kao što su Narodna biblioteka, Narodno pozorište u Beogradu, zatim Biblioteka grada Beograda, Univerzitetska biblioteka, brojna pozorišta, među kojima su Atelje 212, Beogradsko drmasko pozorište, Kamerna opera Madlenianum i obrazovne institucije Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Baletska škola „Lujo Davičo“, Univerzitet Megatrend, i mnogi drugi.

Svečana dodela paketa publikacija i potpisivanje povelja o poklonu održala se u UK „Parobrod“. Svečanosti su prisustvovali Jovan Ćirilov, osnivač i umetnički direktor BITEF festivala, Tadija Miletić, predsednik organizacije “Kulturni Element”, Nada Jeftenić, PR organizacije, i Jelena Knežević, izvršni direktor BITEF-a.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Ovom prilikom je iz “Kulturnog elementa” najavljen niz novih aktivnosti na temu edukacije i popularizacije kulture i kulturnih vrednosti.

Kulturni Element je organizacija osnovana od strane grupe mladih obrazovanih umenika, profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti, okupljenih sa ciljem da vrate umetnost i kulturu na mesto koje im pripada. Ciljevi organizacije su unapređivanje kulture i kulturne svesti, afirmacija umetnosti i ličnosti umetnika, edukacija građana, a posebno dece i omladine o značaju kulture, organizacija kulturno-umetničkih sadržaja, dokumentovanju i obnovi kulturno istorijskog nasleđa.