fbpx

Nagrađene predstave na Infantu

Žiri koji je radio u sastavu Igor Burić (predsednik), Goran Ibrajter, Bogdan Janković, od 25. do 30. juna odgledao je devet predstava u glavnom takmičarskom programu 42. internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra (INFANT) u Novom Sadu, i jednoglasno doneo sledeće odluke:

Nagrada za najuspešniji eksperiment, odnosno predstavu u celini ravnopravno se dodeljuje predstavi “Prošlost” Konstance Makras i trupe Dorkipark iz Nemačke i predstavi “Kratka priča o antihristu” Andraša Urbana i Bitef teatra iz Beograda.

Nagrada za najoriginalnije istraživanje jednog od segmenata pozorišnog jezika dodeljuje se predstavi “Hamlet” Vilijama Šekspira, u adaptaciji i režiji Olivera Frljića i Zagrebačkog kazališta mladih (Hrvatska).

Nagrada za izuzetnu ekspresivnost na graničnom području između pozorišta i ostalih umetnosti, ili stvaralaštva u najširem smislu dodeljuje se predstavi “Balerine” Milene Minje Bogavac i Foruma za novi ples Baleta Srpskog narodnog pozorišta u koprodukciji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad.

 

More Stories
Slobodan Šijan i Ulrih Sajdl dobitnici nagrade Aleksandar Lifka