fbpx

Nagrada glumcu Vojinu Ćetkoviću

Nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“ za 2014. godinu biće dodeljena Vojinu Ćetkoviću u ponedeljak 19. januara posle izvođenja predstave Dnevnik o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog u režiji Miloša Lolića koja mu je donela ovo priznanje.

Žiri u sastavu Aleksandra Janković, glumica i prošlogodišnji laureat, Miloš Krečković, dramaturg JDP-a i Nataša Tapušković, glumica i član ansambla JDP-a, u obrazloženju navodi: “Vojin Ćetković je svojom jednostavnom a uzbudljivom igrom, kontrolisasnom u izrazu, a snažnom u dejstvu, objedinio stil, duh i misao pisca, reditelja i čitavog ansambla, kolektivnog junaka ove predstave.”

Dva velika glumačka imena koja su bila u Jugoslovenskom dramskom pozorištu od njegovog osnivanja 1947. godine, Branka i Mlađa Veselinović, donirali su Fondaciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta sredstva iz kojih se dodeljuje nagrada glumcu ili glumici za najbolju interpretaciju u predstavama koje su premijerno izvedene u toj kalendarskoj godini na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dosadašnji dobitnici nagrade su Nebojša Glogovac za ulogu u predstavi Sumnjivo lice Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića i Aleksandra Janković za ulogu u predstavi Hinkeman: šta mora neka bude Vuka Boškovića u režiji Andreja Nosova.

More Stories
Premijera predstave Govorna mana