fbpx
JDP logo
JDP logo

Nagrada Fondacije JDP-a Aleksandri Janković

Nagrada Fondacije Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Branka i Mlađa Veselinović“ biće dodeljena Aleksandri Janković u petak, 27. decembra 2013. godine u 11h u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Žiri u sastavu Mirjana Karanović (predsednica žirija), Nebojša Glogovac (prošlogodišnji laureat) i Miloš Lolić, doneo je odluku da se u konkurenciji od četiri predstave, Izdaja Harolda Pintera u režiji Gorana Šušljika, Zločin i kazna F.M. Dostojevskog u režiji Ane Tomović, Gospođica Ive Andrića u režiji Gorčina Stojanovića i Hinkeman: šta mora neka bude Vuka Boškovića u režiji Andreja Nosova, nagrada dodeli ALEKSANDRI JANKOVIĆ za ulogu STARE GOSPOĐE HINKEMAN u predstavi Hinkeman: šta mora neka bude Vuka Boškovića u režiji Andreja Nosova.

Dva velika glumačka imena Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji su u JDP-u od njegovog osnivanja 1947. godine, Branka i Mlađa Veselinović, donirali su Fondaciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta sredstva iz kojih se dodeljuje nagrada glumcu ili glumici za najbolju interpretaciju u predstavama koje su premijerno izvedene u toj kalendarskoj godini na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Fondacija Jugoslovenskog dramskog pozorišta je prvi put dodelila nagradu “Branka i Mlađa Veselinović” 2012. godine. Žiri u sastavu Branka Petrić, Anita Mančić i Predrag Ejdus doneo je odluku da se nagrada dodeli Nebojši Glogovcu za ulogu u predstavi Sumnjivo lice Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića. Nagrada je dodeljena 3. aprila na Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

More Stories
Stereo Tip uperili prstom u svetske moćnike