stanica zoo

Mi deca sa stanice Zoo

Kultni roman “Mi deca sa stanice Zoo” pretočen je u istoimenu predstavu koja će biti odigrana 14. oktobra sa početkom u 20 časova u Domu omladine Beograda, u okviru programa “POZORIŠTE PONEDELjKOM”.

Predstava prati dramatičnu ispovest Kristijane F, trinaestogodinje devojčice čija priča počinje u okolini jednog od kvartova Berlina. Ona u ovoj ličnoj ispovesti, opisuje životne situacije i porodične odnose koji su nju, kao i njene mnogobrojne vršnjake odveli put droge.

“Okruženje generalno najviše utiče na razvoj svakog maldog čoveka. Ukoliko dete nema druga interesovanja osim „bleje“ sa ekipom iz kraja, ne možemo da očekujemo da će to dete odrastati na normalan način. Na ulici se najlakše postaje žrtva droge, zato što je prisutna na svakom ćošku. Sve počne bezazleno od jednog džointa i najčešće mladi ljudi ne budu ni svesni da su postali zavisnici od heroina, dok se ne nađu u situaciji da nemaju ni novac ni drogu. Tada postaju svesni problema, ali kasno”, objašnjava reditelj Nenad Radović.

Svako društvo i svaki grad ima svoju stanicu Zoo, što ovu priču čini univerzalnom. Upravo zbog toga, važno je staviti akcenat na odgovornost društva i javnosti za ovaj problem.

Cena ulaznice je 200 dinara; uz đačku knjižicu u prodaji 50 ulaznica po ceni od 100 dinara.