doni dark foto

Gostovanje Teatra Komedija iz Skoplja u Bitef teatru

Gostovanje Teatra Komedija iz Skoplja u Bitef teatru biće održano 4. decembra u 20h sa romantičnom komedijom Doni Dark. Reditelj je Robert Ristov.

„Doni Dark” je jedna od najnovijih predstava Teatra komedije, u  režiji Roberta Ristova.Tema ove predstave se bavi  procesom osamostaljenja mladog slepog čoveka i njegovom socijalnom integracijom u društvu, pritom prikazujući različnite emotivne faze i stanja kroz koja prolaze ova lica i njihove porodice. Radnja je senzitivna, praćena mnogim intenzivnim emocijama, i kreće se negde između bola i radosti, ljubavi i mržnje, moći i nemoći, gorkog i slatkog… Don je mladi momak koji se suočava sa svojim hendikepom, rastrgnut između očekivanja njegove pažljive i pomalo  posesivne majke, predrasuda društva i straha od budućnosti. Međutim, njegova monotonija se ruši kada upozna “ludu”, promiskuitetnu glumicu Džil…

Robert Ristov je diplomiran dramski glumac, zaposlen u Teatru Komedija, sa bogatim glumačkim opusom pozorišnih i filmskih uloga. U 2017. godini na Međunarodnom Festivalu „Risto Šiškov“ dobitnik je nagrade za najbolju mušku ulogu, od strane NETA. U 2016. nastavlja obrazovanje na akademiji ETFA-Skoplje i režiranjem ove predstave stiče titulu – magistar Pozorišne režije.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

U ovoj romantičnoj komediji nasmejaće vas Darijan Petrov, Mirjana Popovska Ristov, Magdalena Rizova Černih i Sašo Ristovski. Kostime je uradila Elena Luka, scenografiju je potpisala Ines Petrova Boškoska, muziku je uradio jedan od najpoznatijih jazz muzičara, performera  i bubnjara na svetu Garo Tavitjan, a u predstavi učestvuje i čelista Dejan Cvetkovski.