Čudo u Poskokovoj Dragi najbolje na Tvrđavi

Nakon pogledanih šest predstava iz glavnog repertoara petog Međunarodnog ambijentalnog pozorišnog festivala TVRĐAVA TEATAR u Smederevu stručni žiri u kojem su Aleksandra Nikolić, dramska umetnica, predsednik žirija i članovi Miloš Jagodić, reditelj i Branislav Nedić, dramaturg doneo je odluku o laureatima ovogodišnjeg izdanja festivala, koji se odvijao u Smederevu od 14. do 20. jula pod sloganom ČUDO JE MOGUĆE!

Najbolja predstava je “Čudo u Poskokovoj Dragi” Anta Tomića u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Kokan Mladenović za predstavu “Opera ultima” autora Bomaršea, Kokana Mladenovića i Kate Đarmati u izvođenju Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház.

Nagradu za najbolju glumicu festivala dobila je Emina Elor za ulogu Rozine u predstavi “Opera ultima” autora Bomaršea, Kokana Mladenovića i Kate Đarmati u izvođenju Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház.

Nagradu za najboljeg glumca festivala dobili su Srđan Sekulić i Marko Makivić za uloge blizanaca Branimira i Zvonimira Poskoka u predstavi “Čudo u Poskokovoj Dragi” Anta Tomića u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.

Specijalna nagrada ove godine nije dodeljena. Nagrade su autorski rad vajara Zorana Kuzmanovića iz Smedereva.

Foto: Katarina Ilišković