fbpx

Bitef Polifonija bez praznih stolica

Ovogodišnja, četrnaesta Bitef Polifonija, trajala je punih sedam dana, od 23. do 29. septembra i oborila je sve dosadašnje rekordne posećenosti: protekla je u znaku punih sala – svi programi su bili besplatni ali i puni do poslednjeg mesta, navosi se u saopštenju press službe Bitefa. Programi Bitef Polifonije održani su u Bitef teatru, UK Parobrod i KC Rex.

Ulaz na sve predstave bio je besplatan a karte ponuđene školama bile su bukvalno razgrabljene i na svim predstavama su dodavana i pomoćna sedišta.

Ovogodišnju postavku Bitef Polifonije sačinjavale su predstave i radionice posvećene kreativnim metodama korišćenim u radu na ovim predstavama. Izvedena je predstava ”Muškarčine”, u režiji Vojislava

Arsića i Minje Bogavac i interaktivna radionica Pozorište kao omladinski rad koja je predstavljala način rada na ovoj predstavi. Publika je videla i predstavu ,,Grad”, u režiji Dine Radoman Caranović i koreografiji Isidore Stanišić, koju je Bitef dens kompanija (Bitef dance comapny) realizovala u saradnji sa dva udruženja građana: Centrom E8 i Srebrnim drvetom. Između ostalog izvedene su i Inkluzivna predstava „Prazan glas”, organizacije Per. Art iz Novog Sada, predstava Retromorfoza, predstava omladinske grupe Mostarskog teatra mladih 1974 „Nije Šekspir, ali jeste Romeo i Julija”, predstava „Retromorfoze”, Pozorišta mladih Zvornik.

More Stories
Prenosivi orman-kofer za svako putovanje