Teodora Stojanovic

Zemunski festival vina: Slike Teodore Stojanović

DELA TEODORE STOJANOVIĆ NA ZEMUNSKOM FESTIVALU VINA 

U okviru Zemuskog Festivala vina, a po pozivu galerije Moljac iz Zemuna, naša poznata umetnica Teodora Stojanović predstaviće se sa svoja dva dela slikom Novi Svetski poredak i Promene. Slike su nastale ove godine, pod utiskom svih najnovih dešavanja u svetu i promena koje nam slede. Manifestacija će biti održana 5. maja od 14-20h u Madlenianumu.

Osim slika Teodore Stojanović, u okviru ove manifestacije koja je rezultat partnerske vizije Društva Vinodeljstvo i prostora Moljac pored vodećih proizvođača dobrog vina okupiće se još poznatih umetnika među kojima i Stojan Milanov Ljubomir Lacković, Zoran Mojsilov, Kristina Pirković.

Izložba će trajati tokom jednog dana.

Posetioci osim što će moći da kupe posebne fine sorte vina, moći će i da kupe dela ovih autora, da ih upoznaju i saznaju jedinstvenu priču koja će ih odvesti u magični univerzum izloženih dela i poetiku njhovog stvaralaštva.

Teodora Stojanović je rođena u Beogradu 12.07.1981. Završila Akademiju Lepih umetnosti kod profesora Dušana Otaševića. Na Istoimenoj akademiji završila i specijalističke studije u klasi profesora akademika Vladimira Veličkovića. 

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Osim slikarstva magistar je filozofije koju je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu. 

Izlagala u zemlji i inostranstvu. Osvojila više međunarodnih nagrada za slikarstvo na takmičenjima u Italiji, Španiji, Južnoj Koreji, Tajvanu, Americi, Srbiji. Ostvarila preko 100 grupnih i 20 samostalnih izložbi. 

Član je Icaf-a, Ulus-a i Ulupuds-a Muzeja Štafelaja.

Njenu narednu samostalnu izložbu moći ćete da posetite od 2. juna u galeriji Ikar u Domu Vazduhoplovstva u Zemunu.