Korice knjige Zamisljena domovina

„Zamišljena domovina – klubovi, identitet i integracija srpskih gastarbajtera u Beču“, autora dr Miloša Rašića

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Monografija dr Miloša Rašića, „Zamišljena domovina – klubovi, identitet i integracija srpskih gastarbajtera u Beču“, u izdanju Etnografskog instituta SANU, predstavljena je sinoć u Konaku kneginje Ljubice.

U ovoj monografiji autor dr Miloš Rašić predstavlja rezultate svojih dugogodišnjih etnografskih istraživanja koja je vršio u Austriji i Srbiji. Ova studija razmatra različite aspekte konstrukcije i prezentacije kulturnog i nacionalnog identiteta srpskih imigranata u Beču, procese samoorganizovanja ove kulturne grupe i aspekte njihove integracije u austrijski društveno-politički sistem.

O autoru:

Dr Miloš Rašić je naučni saradnik Etnografskog instituta SANU. Sve nivoe studija završio je na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Begoradu. U svojim dosadašnjim istraživanjima migracija, pretežno se bavi proučavanjem jugoslovenskih/srpskih gastarbajtera u zapadnoevropskim zemljama. Osim u polju migracija, istražuje i druge relevantne antropološke teme: ples, muziku, izvođaštvo, kulturno nasleđe itd.