Vulkan

Vulkan: Autorka bestselera Sobarica Nita Prouz dolazi u Srbiju

Nita Prouz, autorka čiji je debi roman Sobarica odmah po objavljivanju postao bestseler Njujork tajmsa i Sandej tajmsa, dolazi u Beograd 10. novembra. Druženje sa autorkom, kome mogu prisustvovati svi zainteresovani ljubitelji knjiga, biće organizovano u 18 sati u knjižari Vulkan na Trgu republike 5.

Nita Prouz Sobarica press

Nita Prouz je svoju karijeru u izdavaštvu započela kao pripravnik, da bi kasnije preuzela uredničke poslove. Zahvaljujući tome, sarađivala je sa mnogobrojnim bestseler autorima i radila na njihovim rukopisima, a o tom iskustvu kaže: „Počela sam fotokopirajući već sređene rukopise, tajno ’njuškajući’ fascinantne razgovore između urednika i pisaca. Sada imam privilegiju da radim sa neverovatnim autorima i kolegama izdavačima, kojima sam zahvalna za to što su me naučili čudesnom zanatu pisanja.“

Trenutno, Nita Prouz je potpredsednica i urednica u izdavačkoj kući Simon & Schuster u Torontu, gde i živi. Objavljena početkom ove godine, njena knjiga Sobarica zauzela je prvo mesto na listi najprodavanijih u Kanadi i postigla veliki uspeh u mnogim drugim zemljama, uključujući i Hrvatsku.

Moli, glavna junakinja romana, posvećena je svom poslu hotelske sobarice. Njen jedinstveni karakter, uz opsesivnu ljubav prema čišćenju i propisanim pravilima ponašanja, čini je idealnom za ovaj posao. Ali onog dana kada zatekne leš ozloglašenog i bogatog gosta u njegovom apartmanu, Molin uredan život okreće se naglavačke. I pre nego što shvati šta se dešava, upravo zbog svog neobičnog ponašanja, postaje glavna osumnjičena. Pred njom je izbor – da pronađe ubicu ili rizikuje da se uplete u prljavu zaveru.

Sobarica je uzbudljiv i dirljiv roman, koji govori o prijateljstvu i porodici, identitetu i pronalaženju sopstvenog glasa, ali istovremeno vodi čitaoca kroz zamršenu misteriju. Ispunjena šarolikim likovima, ljupkim i odbojnim, zanimljivim i nezaboravnim, ova priča drži pažnju čitaoca i inspiriše ga da razmišlja o tome koliko nam je važno da budemo prihvaćeni.

Bestseler Sobarica potražite na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

foto: PROMO