christmas 4627927 1920

Vreme je za dekoraciju jelke!

Polako počinje da nas štipa praznična euforija sa svih strana. Grad je još odavno dobio svoj novi svetleći autfit, prodavci strpljivo čekaju da prolaznici kupe pečeno kestenje a miris tople čokolade i čaja sa jabukom i cimetom još više „opominju“ da se praznici približavaju. Da li ste vi okitili svoje zeleno praznično drvce?

Bez obzira koji je vaš stil dekorisanja doma i jelke, toliko je novih i zanimljivih ideja za kićenje. Evo nekoliko predloga (koji nisu zahtevni, ni previše skupi) da ulepšate svoju jelku, a verujemo da će je i vaši voljeni baš voleti. Jer centralna figura pored sjajno provedenog vremena sa porodicom i darivanja, jeste upravo – jelka.

Slatki ukrasi

Neka ove godine vaša jelka bude slađa čak i od onih najukusnijih kolača iz poslastičarnice. Spremite lizalice, bombone, čokoladice i medenjake, vežite ih ukrasnim vrpcama za jelku. Nabavite modle u obliku čovečuljka od đumbira i pahulja, napravite kolačice, ukrasite belom glazurom pojedine delove i jelka sa jestivim ukrasima će da bude zimska pobednica! Kada dođe vreme skidanja ukrasa, ove godine neće završiti u kutijama i kesama, već u stomačićima.

jelka za hedoniste 29 1

Ukrasi od cveća

Možete da nabavite veštačko ili pravo cveće, kako je vama draže i ništa drugo vam neće biti potrebno pored ovih mirisnih ukrasa. Opredelite se za najviše četiri boje cveća, kako jelka ne bi bila prešarena. Možete da kačite ponaosob cvetove, kao što biste kačiti druge ukrase a možete i da napravitite dugačak venac od cveća i da sa njime „vežete“ svoju jelku. Zamislite kako će da jelka da bude svečana sa cvetnim ukrasima.

Ukrasi od ptičica i kućica

Ako su vam dosadile kugle, sneško belići, patuljci i ostale male napasti koje svake godine okupiraju jelki na gotovo istim pozicijama, ove godine se opredelite za drvene ukrase ptičica i malih kućica. Kućice se uglavnom mogu naći u bolje snabdevenim prodavnicama sa već nameštenom vrpcom za kačenje a uvek i vi možete napraviti male kućice od kartona pod uslovom da imate dosta slobodnog vremena. Ptičice-štipaljke su vrlo zgodne za kačenje jer možete da ih smestite gde god vam oko krene. Kada ih ovako sve skembate na zeleno drvce i dodate ovoj lepoti i led lampice (sada možete naći i one koje rade na baterije), mislimo da prava čarolija zaista postoji!

foto: pixabay.com