Veritas 1

Veritas revolucionizuje softverski definisanu infrastrukturu za kontejnerska okruženja

Mogućnost izvorne implementacije Veritas InfoScale rešenja u Kubernetes okruženjima, uključujući Red Hat OpenShift, poboljšaće visoku dostupnost, trajno skladištenje podataka i optimizaciju skladištenja za aplikacije koje se izvršavaju u “kontejnerima”.

Veritas Technologies, lider u zaštiti podataka preduzeća, danas je na konferenciji pod nazivom “KubeCon + CloudNativeCon North America 2021” najavio narednu evoluciju Veritas InfoScale-a, vodećeg softverski definisanog rešenja za dostupnost infrastrukture, koje će omogućiti korisnicima da implementiraju InfoScale kao kontejnere na platformama koje izvorno podržavaju Kubernete, uključujući Red Hat OpenShift. Izvorna implementacija olakšaće da se omogući visoka dostupnost, trajno skladištenje i optimizacija skladištenja kritičnih radnih opterećenja predviđenih za Kubernete.

“Kontejnerizacija donosi revoluciju u data centre, omogućavajući aplikacijama da rašire i sažmu  svoje procesorske kapacitete po potrebi, kako bi se snizili troškovi i obezbedilo skaliranje resursa”, rekao je Karthik Ramamurti, potpredsednik za upravljanje proizvodima u Veritasu. “Međutim, mnoge organizacije oklevaju da prednosti kontejnerizacije iskoriste na kritičnim aplikacijama koje su se istorijski oslanjale na trajno skladištenje podataka. InfoScale implementacija s izvornom podrškom za Kubernete će isporučiti funkcije koje su organizacijama potrebne da sa samopouzdanjem migriraju svoje najvažnije aplikacije u okruženja kao što je OpenShift. Ovo donosi revoluciju kompanijama koje žele da skinu pomoćne točkove sa svojih Kubernetes instalacija i realizuju prednosti tamo gde su zaista bitne.”

Evolucija će početi s verzijom InfoScale 8, koja će biti dostupna ove godine i omogućavati poslovnim klijentima i DevOps inženjerima da primene sledeće InfoScale funkcije u formi kontejnera:

  • Softverski definisane klase volumena za trajno skladištenje  
  • Dinamičko i statičko obezbeđivanje trajnih skladišta
  • Neremeteće skaliranje trajnih volumena
  • Neremeteća migracija trajnih volumena
  • REST API-ji za integraciju trećih strana
  • Trajni snimci volumena
  • Upravljanje životnim ciklusom kontejnera

InfoScale 8 će takođe biti prvi put da proizvod  bude dostupan kao Red Hat sertifikovana kontejnerska aplikacija i Red Hat OpenShift sertifikovani operater koji je dostupan u Katalogu Red Hat ekosistema sa instalacijom na jedan klik.

“Kako kontejneri i aplikacije koje su izvorno pisane za rad u okruženju “oblaka” postaju presudniji za digitalnu transformaciju preduzeća, naši korisnici traže prošireni izbor u tehnologijama koje podržavaju ta okruženja i ta radna opterećenja”, rekao je Džo Fernandes, viši potpredsednik, Grupe za poslovanje platormi u kompaniji Red Hat. “Veritas InfoScale 8 dodaje sertifikovanu opciju za kupce koji žele dodatne slojeve žilavosti i optimizacije skladištenja za svoja OpenShift okruženja. Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa Veritasom kao delom našeg širokog partnerskog ekosistema, pomažući svojim korisnicima da izaberu rešenja koja najbolje zadovoljavaju njihove jedinstvene potrebe, sva sertifikovana na vodećoj platformi Kuberneta.”

Današnja objava se nadovezuje na druga nedavna ažuriranja InfoScale i Veritas NetBackup rešenja s ciljem podrške kontejnerizaciji, čineći Veritas najsveobuhvatnijim dobavljačem rešenja za zaštitu podataka u fizičkim, virtuelnim, cloud i kontejnerskim okruženjima.