No sleep konferencija 2019

Velika No Sleep konferencija kao uvertira za maratonski vikend!

Nakon što je objavljena silovita postava No Sleep Festivala, koju predvode Amelie Lens, Bicep, Mind Against, Kobosil, Joyhauser, Anastasia Kristenseni brojni drugi, najavljen je i specijalni festivalski program, No Sleep konferencija! U Beogradu u petak i subotu, 8. i 9. novembra za sve posetioce festivala pripremljen je poseban edukativni konferencijski sadržaj u okviru koga će o gorućim temama muzičke industrije govoriti brojni festivalski izvođači!

Zasigurno najveću pažnju publike privući će segment konferencije pod nazivom “No Sleep Exclusive Talks”, u okviru kojih će moći da se čuju iskustva i saveti velikih imena elektronske scene, kao i agenata izvođača ovog nivoa. Povodom proslave 20. rođendana najhvaljenijeg londonskog kluba fabrickoji će biti obeležen i na No Sleep festivalu, bukeri i rezidenti ove kultne klaberske destinacije, među kojima su Anna Wall, Terry Francis i Judy,deliće u subotu, 9. novembra, lične priče o njegovoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Dan ranije, 8. novembra jedan od ekskluzivnih panela biće i razgovor sa Romanom Trystramomkoji će prisutnima da pruži uvid u muzičku scenu iz ugla visokoprofilnog agenta koji zastupa izvođače među kojima su Paul Kalkbrenner, Rufus du Sol, Booka Shade, Giorgia Angiuli i drugi.

O tome šta je prava uloga trap žanra u muzičkoj istoriji, ali i da li je položaj trap izvođača sličan nekadašnjem mestu panka, alternative i drugih istaknutih kontra-kultura u muzici, prvog dana festivala govoriće niko drugi nego predvodnici novog rap talasa, Klinac, Yungkulovski iFAM! Odgovor na pitanje koliko je teško biti žena u muzičkoj industriji na Balkanu pokušaće da pronađu kantautorka Sana Garići Ana Đurićiz benda Zemlja gruva iMaja Starčević iz EXIT festivala. Takođe prvog dana, više reči biće o kampanji “Stay clean”a potom će uz Iliju Djokovicai stručnjake iz oblasti psihologije, panel “Keeping your mind – Mental health in music industry”baviće se gorućim pitanjem izazova rada u muzičkoj industriji, a o sledećem koraku u svetu influensinga i koliko su festivali naučili lekciju iz Fyre skandala, govoriće se na panelu “What’s the story – Festivals and influencers”. O tome da li su lokalne zajednice na Balkanu zaista svesne kakav uticaj festivali imaju na ekonomiju i imidž njihovog gradagovoreDirektor TOB Miodrag Popović, Lana Borić iz Sonus festivala, i predsednik upravnog odbora EXIT fondacijeIvan Petrović.Konferencijski program toga dana počeće uz jednog od vodećih regionalnih producenata Lagai radionicu “Move and make that groove”.

Novim umetničkim izrazima u live industriji u subotu, 9. novembra, baviće se, između ostalog, i zvezda No Sleep aftera, Human Rias, na panelu “PARTy and perFORM – new art forms in event production”, a drugi dan festivala staviće fokus i na promociju domaćih izvođača na drugim tržištima putem kancelarije za muzički izvoz, a govoriće popularni Buč Kesidi, kritičar Dragan Ambrozići stručnjak za razvoj kreativnih industrija Martin Cuff. U subotu, na panelu pokušaće da se nađe odgovor i na ključno pitanje da li će sadržaj da zadrži svoj kraljevski status za izgradnju lojalne baze na društvenim mrežama ili će sve da se vrti oko novca, a na narednom panelu stručnjaci iz EXIT festivala, Knjaz Miloša i McCann agencije istražiće temu pretvaranja sponzorstva u partnerstvo sa ciljem stvaranja vrednosti iznad profita.

Konferencija će biti održana u Marsh Open Space, Cetinjska 15, u petak 8. novembra od 13h do 20h, i u subotu 9. novembra od 13.30h do 20h. Kompletan program konferencije nalazi se na sajtu festivala nosleepfestival.com.

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje elektronske muzike i muzičke industrije uopšte. Pored konferencijskog dela u prostoru Marsh Open Space, spektakularnih žurki u Glavnom Hangaru, te maratonskih provoda u klubovima Drugstorei 20/44, festivalsku publiku program očekuje i na drugim lokacijama među kojima su i Mladost, Gadost, Gajba, Taman, Doti Yugovinyl. Na sve ove lokacije ulazi se uz neku od festivalskih narukvica, pod uslovom da kapacitet klubova nije prethodno popunjen, kada je dovoljno sačekati da izađe neko ko ide dalje na drugu festivalsku lokaciju.

U prodaji paketi i pojedinačne festivalske ulaznice!

Za ovogodišnji No Sleep Festival vlada ogromno interesovanje, te će Beograd 8. i 9. novembraugostiti izuzetno veliki broj fanova elektronske muzike iz preko 30 zemalja sveta. Samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine, a cena festivalskog paketa, ukoliko se kontigent ne rasproda ranije, jeste 2.790 dinaraza standardnu festivalsku i 4.490 dinaraza VIP narukvicu. Kompleti ulaznica biće menjani za narukvice koje omogućuju ulaz na sve žurke, a informacije o zameni vaučera za festivalske narukvice, kao i sve ostale korisne informacije nalaze se na ovom linku. Za one koji žele da idu na samo neku od ovih žurki, savetuje se da požure sa kupovinom, jer u prodaji su i dalje pojedinačne ulaznice od 1.590 dinara za petak, odnosno subotu, od 790 dinara za petak ili subotu u Drugstoru, kao i 500 dinara za petak, 8. novembar, u klubu half. Ulaznice se prodaju na blagajnama prodajne mreže Gigstix.comširom Srbije i onlajn putem sajta Nosleepfestival.com. Ulaz za žurke u ostalim klubovima, kao i za subotu u klubu half, za sve one koji nemaju festivalske narukvice, biće naplaćivan na ulazu, ukoliko kapacitet kluba ne bude bio popun