Milos Forman

Umetnost i pivo: Dobar recept za povratak u život!

Udruženje građana „Putujuća Izložba Rukotvorina“, u saradnji sa galerijom N.EON, organizuje izložbu grafičkog dizajnera Dejana Marića, uz degustaciju kraft piva pod nazivim „PIR&BEER“. Manifestacija će se održati od 4. do 6. juna , u periodu od 16 – 24h (ili u skladu sa merama kriznog štaba), uz DJ pratnju i muziku 80 – tih.

Pored vektorskih crteža nesvakidašnjeg umetnika Dejana Marića, u bajkovitom ambijentu galerije N.EON – u samim zidinama Brankovog mosta, predstaviće se i domaći kraf pivari sa nekim dobrim starim i nekim sasvim novim ukusima. Ovom nestandardnom izložbom naglašavamo tanku liniju između domaće proizvodnje i umetnosti i kroz stvaralaštvo jednog savremenog dizajnera, njegovu primenljivost i prisnost sa publikom, ističemo artistički momenat domaće proizvodnje jednog svima bliskog artikla, kao što je – pivo!

O umetniku:

Dejan Marić – grafički dizajner koji svojom umetnošću dodiruje tanku liniju između industriskog dizajna i umetnosti uopšte. Njegova tehnika je bliska dizajnu, ali je ideja i motivacija sasvim artističke prirode. On je stvaralac momenta koji kroz jasne sekvence predstavlja čitav život. Momenti koje u procesu stvaranja prikazuje, zaista na najbolji način opisuju ličnost koju delo predstavlja. Publici time postavlja jasno pitanje značaja svakog momenta u životu i ne možemo da se ne zapitamo koja bi slika predstavila nas… Dejanova virtualnost u „hvatanju“ segmenata života, koji ga jasno opisuju i predstavljaju, čine ga umetnikom koji oseća momenat, koji poznaje ljude i koga biste voleli da imate kao svog portretistu da objektivno (ponekad i surovo) prikaže onu tačku postojanja koja vas opisuje i prožima