Arete

Tradicionalna prolećna aukcijska izložba ARTE galerije

Galerija Arte 9 – 21. jun


Galerija ARTE od 9. do 21. juna predstavlja 16. po redu aukcijsku izložbu umetničkih dela, koja broji neke od najuglednijih jugoslovenskih i srpskih umetnika.

Izlagačku sezonu pred letnji smiraj ARTE galerija tradicionalno ispraća prolećnom aukcijskom izložbom, koja za brojnu publiku predstavlja omiljeni događaju u kulturnom kalendaru. Na četiri lokacije u Beogradu, Andrićev Venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29, posetioci će moći da pogledaju skoro dve stotine slika, skulptura i radova na papiru, koja čine pregled jugoslovenske i srpske umetnosti XX veka.

Dela najznačanijih autora domaćeg kulurnog nasleđa poput Save Šumanovića, Milana Konjovića, Ljubice Cuce Sokić, Miće Popovića, Vladimira Veličkovića, Dušana Otaševića i brojnih drugih istaknutih umetnika, ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju do 21. juna kada će se na portalu aukcije.arte.rs završiti 16. aukcija ARTE galerije i kada će radovi ovih umetnika obogatiti domaće i inostrane umetničke kolekcije.

Poseban kuriozitet ove izložbe čine tri rada: slika Paje Jovanovića Ženski akt sa ogledalom iz 1915. godine, koji nam otkriva vešt crtež, majstorki tretman boje i smernu moralizatorsku poruku.

svg%3E
Arte: Paja Jovanović Ženski akt sa ogledalom iz 1915. godine.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Zatim tu je slika Peđe Milosavljevića – Dubrovnik, koji je ovaj umetnik preuzeo kao svoj zaštitnički znak oživljavajući u njemu svaki kamen, dok će poklonike savremne umetničke scene posebno obradovati Zaljubljeni đavo Dada Đurića, umetnika koji je internacionalni uspeh postigao u evropskoj prestonici umetnosti, Parizu.

Postavka će biti otvorena od 9. do 21. juna, a radno vreme galerije ARTE je od 10 do 20 časova radnim danima i subotom, i od 10 do 18 časova nedeljom.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da posete izložbu, galerija ARTE omogućila je priliku da pogledate radove onlajn na portalu aukcije.arte.rs na kome se svi zainteresovani mogu registrovati za učešće u onlajn aukciji.

Onlajn aukcija je prilika za sve zainteresovane da sa bilo kog mesta, tokom 24 sata, iznose svoje pounde za delo koje žele. Licitiranje je moguće i telefonom, kao i ličnom prijavom u njihovim galerijama (Kralja Milana 3, Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Svetogorska 29).

Onlajn nadmetanje za željena dela trajaće do 21. juna od 18 do 20 časova.