C.L.E.A.N.

Svetska premijera filma C.L.E.A.N. u subotu 17. oktobra u Kombank Dvorani

Svetska premijera filma C.L.E.A.N. održaće se u subotu 17. oktobra sa početkom u 18 časova u Kombank Dvorani (bivši Dom Sindikata), u sklopu programa 14. Festivala srpskog filma fantastike. 

Film govori o četiri pacijenta koji, svaki sa svojom vrstom emocionalnih problema, stižu u zabačeni sanatorijum gde se suočavaju sa surovim tretmanima koje primenjuju tamošnji lekari, i prolaze kroz pakao u nastojanju da ostanu živi.

Ekipa filma ,,C.L.E.A.N.’’ predvođena glavnim glumcem Kostasom Mendilorom i producentom Vjekoslavom Katušinom, kao specijalni gosti ovogodišnjeg izdanja festivala, predstaviće se publici na premijeri. Kostas Mendilor je ljubiteljima horor žanra najpoznatiji po ulozi Marka Hofmana u trećem, četvrtom i petom nastavku filma ,,SAW’’. Pored toga, Mendilor je ostvario zapažene uloge u serijama ,,Picket Fences’’, ,,Sex and the City’’, ,,7th Heaven’’, ,,NCIS’’ kao i u filmu ,,Beowulf’’. 

Producent filma Vjekoslav Katušin ističe da ga izuzetno raduje to što će ,,C.L.E.A.N.’’ prvo prikazivanje imati na festivalu koji gotovo 15 godina neguje filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora. 

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Direktor festivala Miroslav Lakobrija, autor maski u filmu, pozvao je publiku da dođe na premijeru i dodao da je ponosan na stvaraoce iz Srbije- Bunker studio i Sašu Ristića koji su bili zaduženi za vizuelne efekte, kao i na glumca Draška Anđića koji se odlično snašao u ulozi Beliala.

Režiju filma ,,C.L.E.A.N.’’ potpisuje Aurelio Toni Agliata a scenario je napisao Konstantin Georgiou.

Karte za premijeru mogu se kupiti na blagajni Kombank Dvorane po ceni od 400 dinara.

Uvod u premijeru filma biće sedmi po redu Zombie Walk, koji će se održati u subotu, 17. oktobra u 16 časova na Trgu Nikole Pašića. Organizatori navode da se šetnja organizuje uz strogo pridržavanje i sprovođenje svih protivepidemijskih mera. Zbog ograničenog broja učesnika, organizatori podsećaju sve zainteresovane da se prijave za besplatno šminkanje i šetnju do 15. oktobra u 12 časova na mejl zombiewalkbelgrade@gmail.com

Festival srpskog filma fantastike organizuje se uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.