CCDW to SFW

Specijalno izdanje „Serbia Fashion Weeka“ u novembru u Kini

Kao peta najveća nedelja mode u Evropi i najveća u Istočnoj Evropi, „Serbia Fashion Week“ će od 5. do 10. novembra imati čast da na revijama u Čengduu predstavi rad domaćih i inostranih kreatora. 

Nakon dve godine učešća na najvećem sajmu kreativnosti u Aziji, srpska nedelja mode ovog proleća dobila poziv od Izvršnog odbora „Chengdu Creative Design Week“-a da svoje oktobarsko, 15. po redu izdanje ponovi u novembru u Čengduu, glavnom gradu kineske provincije Sičuan.

Usledio je niz konferencijski video sastanaka na kojima su obe strane izrazile spremnost da proširenjem saradnje pomognu razvoj modne industrije, ali i da Srbima, Kinezima, kao i celom svetu posle pandemije predstave lepotu kreativnosti u punom sjaju. Ovim je naša nacionalna nedelja mode postala glavni partner „Chengdu Creative Design Week“, zauzimajući počasno mesto. 

Predsednica „Seriba Fashion Weeka“ Svetlana Horvat sa oduševljenjem je rekla da je višedecenijsko prijateljstvo između Kine i Srbije postavilo čvrst temelj za ovu saradnju čiji rezultat će biti održavanje prvog „SFW China edition“-a. Ona je uverena da će naša nacionalna nedelja mode zajedno sa „Chengdu Creative Design Week“-om u novembru doneti niz spektakularnih, kvalitetnih modnih revija.