Muzej Jugoslavije foto

SLOBODAN ULAZ U MUZEJ JUGOSLAVIJE

Međunarodni dan muzeja obeležava se 18. maja, a tim povodom Muzej Jugoslavije omogućiće svim sugrađanima i sugrađankama slobodan ulaz i to u ponedeljak, 18. maja, kao i u četvrtak i petak 21. i 22. maja od 10 do 18 časova. Za posetu su, za sada, otvoreni Kuća cveća i Park skulptura (kao i muzejski kafe i suvenirnica), a iz Muzeja Jugoslavije najavljuju i otvaranje objekta Muzej 25. maj, novom izložbom ”TANJUG javlja: Rat je završen” u junu 2020.

Podsećamo da je od početka maja, ulaz u Park skulptura besplatan za sve posetioce. Na ovaj korak tim Muzeja Jugoslavije odlučio se vodeći se idejom da javne ustanove kulture treba da budu dostupne svima i da je njihov značaj, kao prostora integracije zajednice, posebno važan u trenucima krize.

Radno vreme otvorenog dela kompleksa, tj. Parka skulptura, suvenirnice i kafea, do kraja maja biće od četvrtka do ponedeljka (utorkom i sredom muzej će biti zatvoren za posetu) od 10 do 18 časova.

U kompleksu Muzeja istovremeno može da boravi do 50 osoba, a broj posetilaca u zatvorenim prostorima je ograničen na petoro u Kući cveća i ne više od dvoje u suvenirnici.

Prilikom posete obavezno je nošenje zaštitne maske i rukavica i održavanje fizičke distance, koja iziskuje razmak od minimum dva metra između dvoje posetilaca i boravak.

foto:Relja Ivanić