4170cb94 aa30 464c bf9a a480c44fa30c

Promocija nove knjige Smisao erosa i ljubavi

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Promocija knjige Smisao erosa i ljubavi autora Milanka Govedarice i filozofski performans će biti održani 15. februara u 19 sati u Galeriji ’73, u Požeškoj 83a.

Pored autora, prof. dr Milanka Govedarice, učestvovaće i filozofkinja Tanja Petrović Miljković, glumac Marko Dolaš i vokalna solistkinja Jovana Stojanović.

Knjiga Smisao erosa i ljubavi počinje razmatranjem prirode erosa, erotskih doživljaja i erotskih aktivnosti, koji su ljudima očigledniji, sa težnjom da se što potpunije objasni ljubav, koja je tajanstvenija i uzvišenija.

Za čime čeznemo? Šta nas ispunjava i šta daje smisao našem životu? Većina ljudi će bez razmišljanja reći da je to ljubav. I to je, verovatno, tačno. Ali, kada dođe trenutak u kome treba da iskusimo svu raskoš njenog dara i važnosti za nas, uplašimo se. Energija erosa nas preplaši, kao i gubljenje kontrole nad sobom. Ta ogromna energija za koju Deni de Ružmon tvrdi da je jača od nuklearne nas parališe.

Postavlja se logično pitanje: da li je moguće pretvoriti energiju erosa u nešto drugo… što nije tako silovito, jako i razorno? Može li eros da nas dovede do mirne luke? Do ljubavi.

U knjizi Smisao erosa i ljubavi na to pitanje dat je pozitivan odgovor.

Milanko Govedarica rođen je 1963. godine. Zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Beogradu od 1990, gde predaje Istoriju savremene filozofije i Filozofiju psihoanalize.

  • Radi sprečavanja širenja virusa COVID-19, kao i očuvanja ličnog zdravlja, molimo vas da se pridržavate svih propisanih i preporučenih mera, nosite masku i održavate socijalnu distancu.