1

Premijera PNT: “Sa druge strane jastuka”

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Glavni junak Beograd, a muzika Bajagina

“Najnoviji mjuzikl Pozorišta na Terazijama „Sa druge strane jastuka“ mesto je magičnog susreta niza stvari. Najpre, ovo je novi spoj Pozorišta na Terazijama i muzike Momčila Bajagića Bajage koja ima posebno mesto, ne samo u našoj pop muzici, već znatno šire, na prostorima čitavog našeg regiona,” reči su kojima je Direktor umetničkog sektora Pozorišta Željko Jovanović na Terazijama najavio premijeru mjuzikla, a koja je zakazana za 9. oktobar.

Reditelj predstave je Jug Radivojević, koreograf Milica Cerović, tekstopisac Stevan Koprivica, a u ulogama su, između ostalih, Slaven Došlo, Danijel Korša, Tatjana Dimitrijević, MIlica Pavlović….

MG 9024 2

U novom mjuziklu Pozorišta na Terazijama, naš poznati dramski pisac, Stevan Koprivica, ljubavnu priču dvoje mladih koja se dešava na Terazijama , kao jednom delu naše metropole, prevodi u komad čiji je glavni junak, zapravo – čitav Beograd! – objasnio je Jovanović, dodajući da je bilo sasvim logično da nakon Bore Đorđevića i Zdravka Čolića, u ovom trenutku i Bajagina muzika postane njihov finalni izbor.

Stevan Koprivica, autor teksta, o kreativnom procesi i o mjuziklu “Sa druge strane jastuka”, kaže: “Odlučio sam se, uz Jugovu i Bajaginu podršku, da dramaturški okvir za Bajaginu muziku bude početak osmadesetih godina koji iz današnje vizure deluje bajkovito, a i da sama forma mjuzikla bude neka vrsta urbane bajke smeštene u „ terazijski trougao“. Malo lepe oniričke sepije , na fonu takvih Bajaginih pesama. Sve ostalo je na moćnom ansamblu pozorišta i publici.”