Premijera mjuzikla Rebeka

9. decembar, Madlenianum – Velika scena

Mesec dana pre brodvejske premijere zakazana je srpska premijera mjuzikla Rebeka, 9. decembra (prva repriza je 11. decembra), u Madlenianumu na Velikoj sceni.

U Madlenianumu su počele pripreme za premijeru mjuzikla “Rebeka” hitmejkera, uglednog filmskog i pozorišnog kompozirota Silvestera Levaia čiji se mjuzikli izvode po celom svetu, ali u Madlenianumu prvi put na ovim prostorima.

Svetsku premijeru mjuzikl “Rebeka” doživeo je 2004. u Tokiju, a 2006. i evropsku premijeru u Beču. Rebeka je postavljena i u Budimpešti, Bukureštu, Finskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj. Izvodi se na engleskom, japanskom, nemačkom jeziku. Eksluzivnost produkcije Madlenianuma je izvođenje na srpskom jeziku.

“Rebeka se postavlja kao spektakl koji naš Osnivač gospođa Madlena Zepter daruje Beogradu povodom jubilarne 15 sezone rada Opere i teatra Madlenianum”, kažu iz Madlenianuma.

Muziku i orkestraciju napisao je Silvester Levai (Sylvester Levay) , libreto i stihove uradio je Majkl Kunc (Michael Kunze). Mjuzikl je inspisrisan poznatim romanom Dafne di Morije “Rebeka”. Roman je širom sveta proslavio Alfred Hičkok snimivši istoimeni film, koji i danas smatramo remek delom svetske kinematografije.

Umetnička ekipa predvođena rediteljem Nebojšem Bradićem i dirigentom Đorđem Stankovićem dočaraće nam priču o bogatom Englezu Maksu de Vinteru i njegovoj novoj i mladoj supruzi, kao i Mrs. Denvers domaćici zamka – “gazdarici dvorca”, koje sve progoni duh Maksove prve supruge Rebeke u zloslutonom dvorcu Menderleju.

Posebno je značajna inovirana tehnologija koja će se koristiti u vizuelnoj opremi scene, a kao deo scenografije koristiće se i engleski nameštaj epohe, koji će, kao i kostimi, veoma doprineti likovnosti i sceničnosti dela.

Scenografiju potpisuje Geroslav Zarić, kostime Maja Nedeljković Davidovac, koreografiju Vera Obradović.

Uloge tumače Ivan Bosiljčic, Katarina Gojković, Nataša Marković, Dejan Lutkić, Žarko Stepanov, Dušica Novaković, Zoran Leković, Goran Daničić i dr, a od dve mlade, nežne heroine koje tumače mladu Mrs. De Vinter, Branislave Podrumac i Snežane Jeremić očekujemo da postanu nove zvezde.