brodvejske vragolije

Pozorište na Terazijama: BRODVEJSKE VRAGOLIJE

Danas je u Pozorištu na Terazijama održana konferencija za novinare povodom premijere mjuzikla BRODVEJSKE VRAGOLIJE (The Drowsy Chaperone) u režiji Nebojše Bradića, koja će se održati u subotu, 5. oktobra.

Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama, predstavio je novinarima učesnike predstave i istakao da premijerom ovog mjuzikla zvanično počinje jubilarna 70. sezona jedinog muzičkog teatra kod nas. On je istakao da je siguran da je pred nama još jedan uspešan, veseo i razgaljujući komad koji nam je svima neophodan u ovim vremenima.

Reditelj Nebojša Bradić, kome je ovo prva saradnja sa Pozorištem na Terazijama, rekao je da je ova predstava bila izazov u različitim disciplinama i da nije tipično brodvejska jer je u isto vreme i priča o mjuziklu i njegovim zlatnim pravilima.

Kostimograf Marina Medenica rekla je novinarima da je za potrebe ove predstave sašiveno oko 160 kostima i da je proces rada, sa kraćom letnjom pauzom, trajao skoro šest meseci. Ona je podsetila na nepostojanje specifičnih pozorišnih zanata, koji su bili neophodni za rad na ovoj predstavi, ali da je okupljen tim koji je odgovorio svim zahtevima.

Svetislav Bule Goncić, jedan od protagonista u predstavi, podsetio je da je skoro 32 godine prisutan u Pozorištu na Terazijama i da mu je  neizmerno drago što je deo  70-godišnjeg puta ove kuće a da su BRODVEJSKE VRAGOLIJE samo nastavak uspešne priče. “Ovo je jedino pozorište koje je moglo tada, ali i sada da pravi muzičke predstave i imamo sreće da slavimo 70 godina!”

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Slaven Došlo, koji u Pozorištu na Terazijama igra u mjuziklima “Fantom iz Opere” i “Glavo luda”, rekao je da je u ovoj predstavi stavljen pred nove izazove i da je proces bio vrlo zahtevan. Glumica Ivana Popović Ilijin dodala je da je ova predstava podigla standard u izvođenju i da publiku očekuje vrlo duhovit ali izvođački prezahtevan komad. Prvakinja pozorišta Jelena Jovičić izjavila je da je 2007. godine sasvim slučajno gledala ovu predstavu na Brodveju, i da joj je neizmerno drago što je nakon 12 godina deo ansambla mjuzikla koji je na nju ostavio utisak. Miloš Đorđević, glumac nacionalnog teatra, priznao je da mu je bila želja da igra u mjuziklu i da mu se nakon 20 godina iskustva u dramskim predstavama, ta želja sada i ostvarila. “Najteže je učiniti da sve izgleda tako lako, a zapravo je izuzetno teško!”

Pretpremijera predstave je 4. oktobra, a reprize 8. i 17. oktobra.

Autorski tim čine i: Slobodan Obradović(prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija), Vesna Šouc (dirigent), Milica Cerović (koreograf), Miodrag Tabački (scenograf). U predstavi igraju: Svetislav Bule Goncić, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša, Bojana Simeon/ Biljana Peković i Ljubiša Dinčić. Učestvuje i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.