IMG 4840

Otvoren 6. Dok’n’Ritam festival

Sinoć je u Domu kulture „Studentski grad“ otvoren 6. Dok’n’Ritam festival, pod nazivom ŠesTO čulo, koji će trajati do 11. juna.

Festivalski repertoar, počeo je programskom celinom NOTABUK, gde je promovisana knjiga KAKO SE KREM ISTOPIO, Vladana Stanojevića.

svg%3E
Promocija knjige “Kako se krem istopio”; foto: PROMO

U takmičarskom programu su prikazani filmovi: I AM WHAT I AM-The story of Gypsy mafia, TEŠKI HOR, BEOGRADSKI MINIMALISTI, i dve svetske premijere: ZA SVE STE VI KRIVE, Tamare Tasić i ROCK BOZON, Bernadina Modrića.

Svečano otvaranje započelo je obraćanjem direktora Doma kulture „Studentski grad“, Borisa Postovnika. O temi i značaju ovogodišnjeg festivala Dok’n’Ritam, govorila je Sandra Rančić, umetnička direktorka festivala, a zatim je Branka Glavonjić, autorka jedine muzičke televizijske rokenrol emisije „Bunt“, proglasila festival otvorenim. 

svg%3E
Sandra Rančić, umetnička direktorka festivala Dok’n’Ritam; foto: PROMO


Prikazan je spot sa specijalnom posvetom preminulim muzičarima, Nebeski potpourri 20/21, Dušana Vesića. U nastavku, publika je pogledala film otvaranja: NEKAD SU BILI BRAĆA: ROBI ROBERTSON I THE BAND.