insta 1080x1080 28.11

Onlajn otvaranje izložbe Žan Pol Gotjea

“Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve”

Evropska premijera izložbe Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje, u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biće otvorena u subotu – 28. novembar 2020. godine. U skladu sa zvaničnim epidemiološkim merama, svečano otvaranje biće održano onlajn, a koje je moguće pratiti u 13 časova na oficijalnom Youtube kanalu i Facebook stranici Muzeja savremene umetnosti, na sledećim linkovima: 
FB stranica muzeja: 
https://www.facebook.com/MSUB.MoCAB

YT kanal muzeja: 
https://www.youtube.com/user/EKRANmsu

Odmah nakon onlajn otvaranja svi zainteresovani posetioci mogu uživo da pogledaju izložbu u Muzeju savremene umetnosti uz poštovanje svih epidemioloških mera, u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju u vremenskim slotovima. Posetioci koji nisu obezbedili svoje karte za izložbu, to mogu učiniti putem servisa Ticket.rs, u periodu trajanja izložbe od 29.novembra  – do 14. februara 2021. godine ili na biletarnici Muzeja.

Izložba Žan Pol Gotjea Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve, sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastaje kao finale izložbe Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi. 

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke. 

Tijeri Maksim-Lorio, koji je upravo za ovu izložbu dobio Vanguard nagradu, izložbu Modni svet Žan Pol Gotjea otvorili su 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagana u Muzeju umetnosti Dalas, Muzeju likovne umetnosti San Franciska, u Fondaciji MAPFRE u Madridu, u Kunsthale u Roterdam, u Švedskom centru za arhitekturu i dizajn u Stokholmu, u Bruklinskom muzeju, u Barbikan Centru u Londonu, u Nacionalnoj galeriji Viktorije u Melburnu, u Grand Palais-u u Parizu, u Kunsthaleu u Minhenu i u Seulu u Dongdaemun Dizajn Plazi.