Vojna Baštovanović Casteel Plava kraba 25x20 cm
Vojna Baštovanović Casteel, Plava kraba, 25x20 cm

Mozaik malog formata XVII

U Maloj galeriji ULUPUDS-a  20. oktobra otvora se izložba “Mozaik malog formata XVII”, autorski projekat Petra Vujoševića. Ova izložba se redovno održava od 2006. godine kao godišnja izložba mozaika, po čemu predstavlja retkost ne samo u našoj zemlji, već i u regionu.

Tokom proteklih 17 godina je na ovim izložbama učestvovalo preko 300 autora iz dvadesetak zemalja. Ostvareno je ne samo međusobno upoznavanje raznih mozaičkih scena i mnogih interesantnih stvaralaca, već je došlo i do preplitanja i kreativnog mešanja i uticaja jednih na druge. Tako je savremeni mozaik dobio jedan novi podsticaj i uzlet ne samo u Srbiji nego i znatno šire.

Ovoga putra svoja dela predstaviće 55 autora iz  Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Htvatske i Srbije.

Gost izložbe je Ilija Iliev, nadaleko čuveni bugarski mozaičar iz Sofije. On i u svojoj dubokoj starosti (ima 91 godinu) vredno stvara i učestvuje na izložbama širom sveta.

Na izložbi će se, kao i prethodnih godina, dodeliti dve nagrade: za najuspešniji rad na izložbi i za najuspešniji studentski rad.

Tokom trajanja  izložbe u galeriji biće organizovana i radionica mozaika ateljea „Kamen i lom“. Zainteresovani se mogu prijaviti na kontakt telefon (063/72 44 003) ili na mejl: mozaik.malog.formata@gmail.com