Screen Shot 2020 01 22 at 22.17.53

MOJ KOMENTAR: Marija Ratković i Bob Milošević

Marija Ratković je teoretičarka umetnosti i medija a Izvanredni Bob (Bob Milošević) je pseudonim našeg ”najskupljeg” dizajnera svetla i vizuelnog umetnika u mediju svetlosnih instalacija Miroslava Sretenovića. Razgovaraćemo o kuriranju izložbe kao autorskom delu, o pitanju otvorenog dela i poziciji autorke/autora – ne samo unutar umetnosti već i unutar teorije, 25. januara u 18h u Likovnoj galeriji KCB-a.

Kao komentar na izložbu Destruction and Recovery ponudićemo medijski eksperiment „nove“ postavke i njenih čitanja, a svetlosnom intervencijom kao medijem pokušaćemo da ispričamo priču o preispitivanju identiteta unutar izložbe kao autorskog koncepta. Pojam osvetliti koncept shvaćen je simbolički, ali i doslovno kako bi podstakao razgovor o arbitrarnosti značenja unutar podrazumevanih postavki i (ne)stabilnih odnosa moći i uloga unutar sistema umetnosti.

MOJ KOMENTAR je programski ciklus koji se bavi percepcijom izložbi i koncipiranjem zanimljivih tema kojima se izložbe bave kroz autentičnu vizuru gosta- autora. Aktuelna izložba nosi naziv “Osvetljenje”.