MIR U SUDNICI, NOVA SERIJA KANALA E! MATHIS FAMILY MATTERS

Mathis Family Matters

Doku-serija prati život, ljubavi i holivudski put sudije Grega Mathisa i njegove porodice

Legendarni i časni sudija Greg Mathis Senior i njegova porodica su spremi da sa svetom podele svoje živote. Ovaj sudija predstavlja neprikosnoveni autoritet u sudnici, ali kod kuće je samo jedan običan tata. Sudija Mathis, njegova supruga Linda Mathis i njihovo četvoro odrasle dece – Jade Mathis, Camara Mathis Webb, Greg Mathis Jr. i Amir Mathis – spremni su da osvoje Los Anđeles prikazujući svoje karijere, društveni i privatni život, i vrtoglavu svakodnevnu dinamiku. Ova porodična doku-serija nam omogućava sa zavirimo u holivudski život Mathisovih. Premijera prve dve epizode Mathis Family Matters zakazana je za 14. avgust u 22.00 na kanalu E!

Mathis Family Matters

Mathis Family Matters prati sudiju Mathisa i njegovu suprugu Lindu dok se nose sa izazovom povratka dvoje odrasle dece u Los Anđeles i porodični dom. Sudija Mathis je bio izuzetno uspešan u pomaganju drugim ljudima, ali kada je u pitanju njegova porodica, sudijino mišljenje i „stručnost po svim pitanjima“ neki put ne bude uvaženo kada je u pitanju sazrevanje njegove dece. S druge strane, Linda koristi svoj vrcavi karakter kako bi svoju porodicu, koja je po prvi put na okupu pod jednim krovom posle dugo vremena, vodila kroz zajedničke uspone i padove. Jade, najstarija ćerka, živi punim plućima na obe američke obale, ali ima poteškoća da odluči da li želi da bude motivacioni govornik ili advokat. Camara, tatina miljenica, zasnovala je svoju uplovivši u bračne vode sa Ryanom sa kojim ima ćerke Noru i Zaru. Camara se trudi da postigne sve obaveze i balansira između porodičnog života i karijere u pravu. Greg Jr. i njegov dugogodišnji dečko Elliott imaju pune ruke posla sa pokretanjem svog posla sa nekretninama, i dok istovremeno pokušavaju da prodube svoju vezu, shvataju da imaju poteškoća kada je u pitanju deljenje njihovih pravih emocija sa ostatkom sveta. Amir, najmlađi sin, gradi ime u svetu produkcije, a nakon nedavnog razvoda uskočio je u ozbiljnu vezu što je ponukalo brata i sestre da se umešaju u njegov ljubavni život. Mathisovi su spremni da nas prodrmaju svojim avanturama, humorom i ljubavlju koju osećaju jedni za druge. 

Upoznajte porodicu Mathis:  

Sudija Greg Mathis, Sr.

Sudija Greg Mathis poznat je širom zemlje kao otac koji se bori za prava mladih i jednakost pred pravdom, i iedan je od najdugovečnijih televizijskih ličnosti afroameričkog porekla. Njegova inspirativna životna priča problematičnog mladića koji je postao sudija budi nadu milionima koji ga gledaju u televizijskim prenosima suđenja u emisiji Judge Mathis, koja je osvojila i Emmy nagradu. Sada nam Mathis Family Matters kanala E! daje priliku da vidimo kako izgleda njegov porodični život.

Sudija Mathis je započeo svoju karijeru na fakultetu gde je vodio kampanju Free South Africa i kampanju za registrovanje glasača na univerzitetskom kampusu, dok je istovremeno radio kao noćni menadžer u Mekdonaldsu. Pošto je diplomirao 1983. godine, pridružio se kancelariji odbornika Clydea Clevelanda u Detroitu i nastavio je svoj aktivistički rad u vezi sa ravrnopravnošću pred zakonom u okviru organizacije velečasnog Džesija Džeksona PUSH Excel, u kojoj trenutno obavlja funkciju predsednika. Sudija Mathis je bio i član nacionalnog odbora NAACP-a i Morehouse School of Medicine.

Sudija Mathis je pokazao svoju strast prema javnoj službi kada je organizovao karavan od Detroita do Flinta u Mičigenu i predvodio miting kojim je od gradskih zvaničnika Flinta zahtevano da poprave gradski vodovod. Nakon toga, kamionima je dovezao 10.000 flaša vode građanima koji su pogođeni ovom krizom. Intenzivno je radio na skretanju pažnje javnosti na problem sa vodom, te je gostovao u nacionalnim i lokalnim emisijama kao što su The View i Detroit’s Michigan Matters.   

U svom nastojanju da pomogne mladima i bivšim prestupnicima, kako u sudnici tako i van nje, Sudija Mathis je otvorio Mathis Community Center u Detroitu i pomogao je hiljadama mladih kroz svoju neprofitnu organizaciju Yound Adults Asserting Themselves (Y.A.A.T) koja obezbeđuje pomoć u građenju karijere, pokretanje sopstvenih firmi i pronalaženju poslova, a pruža i obuke i pomoć pri upisivanju fakulteta. Kako bi odali počast njegovom radu i posvećenosti rodnom Detroitu, grad nazvao jednu od svojih ulica po njemu – Mathis Avenue. Ova ulica se nalazi u naselju sa novim stambenim objektima koji su izgrađeni na mestu starih zgrada u kojima je on odrastao.  

Sudija Mathis je dobitnik brojnih nagrada i ključeva grada koje su mu uručili zvaničnici grada, a dodeljeni su mu i počasni doktorati sa Florida A&M University i Eastern Michigan University. Osvojio je i mnoga priznanja za svoje napore od strane časopisa, magazina i televizijskih mreža, a gostovao je i u emisijama poput The View, The Real, The Tonight Show, Today i The Ellen DeGeneres Show. U maju 2022. godine, sudija Mathis će dobiti i svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih koja se dodeljuje istaknutim ličnostima iz sveta zabave. Takođe je angažovan kao izvršni producent serije American Gangster: Trap Queens koja je dostupna BET+ striming servisu.

Sudija Mathis je oženjen, ponosni je otac četvoro dece i deda dve preslatke unuke.  

Linda Mathis

Linda Mathis je majka, preduzetnica i supruga sudije Grega Mathisa, Sr. 

Linda je odrasla u Detroitu i okolnim predgrađima Ouk Parka u državi Mičigen, zajedno sa dve sestre i u porodicu punoj ljubavi u kojoj je kvalitetno zajednički provedeno vreme bilo važno. Završila je Oak Park srednju školu, a zatim je krenula sestrinim stopama i upisala studije na Eastern Michigan University. Dok je bila na učiteljskim studijama, Linda je upoznala Grega i njihovo udvaranje je trajalo četiri godine, tokom čitavog fakulteta. Nakon diplomiranja, Linda i Greg su se verili i venčali. Porodicu su podizali u predgrađu Detroita, gde je Linda započela karijeru kao učiteljica u okviru Odbora za obrazovanje, a par godina kasnije otvorila je nekoliko obrazovnih centara. 

Godine 2005. Linda i Greg su postavili sebi nekoliko ciljeva i odlučili su da se presele u Los Anđeles sa mlađim sinovima Gregom Jr. i Amirom, dok su ćerke Jade i Camara bile na fakultetu. Kao matrijarh porodice Mathis, Linda je preusmerila svoju karijeru kako bi mogla da se posveti deci, kući i porodičnom životu. Kako su njihova deca rasla, Linda je pronašla novu strast i osmislila She Social with Camara. She Social je događaj koji ujedinjuje žene iz različitih sredina kako bi se umrežile, rasle zajedno, međusobno se podržavale i slavile žensko jedinstvo.  

Kada ne radni na planiranju sledećeg događaja, Linda uživa u brzom hodanju sa prijateljima, putovanjima po svetu sa porodicom, i druženu sa unucima. 

Jade Mathis

Jade Ellis Mathis je najstarije dete porodice Mathis, koja u njoj vidi najviše sličnosti sa sudijom Mathisom. Jade je advokat, bavi se javnim govorništvom i bavi se promocijom mentalnog zdravlja. Na svom putu ka advokaturi nailazila je na mnoge prepreke i izazove.  

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Nakon što joj je tokom studija dijagnostikovano psihičko oboljenje, Jade je čvrsto odlučila da promeni način na koji svet posmatra mentalno zdravlje. U svom pristupu u radu na skretanju pažnje na psihičko zdravlje, Jade je hrabra, autentična, odvažna i smela zbog čega joj se mnogi dive i poštuju je. Kada je 2016. godine podelila svoju priču o istrajnosti u video ispovesti „Don’t Quit, Anything Can Happen“, snimak je postao viralan i pridobila je pažnju miliona kojima je to promenilo život.   

Nadimak „guru za rehabilitaciju osuđenih“ dobila je kao bivši netradicionalni tužilac kada je uvidela nejednakosti i manjkavosti krivično-pravnog sistema, te je osmislila jedinstvne diverzione programe koji bi služili kao alternativa zatvorskoj kazni. Poznata i kao „nepokolebljiva JEM“, Jade je prisutna u medijima i radi kao influenser, moderator, panelista i govornik za nacionalne organizacije.

Kao čvrsti pobornik svoje vere, Jade je aktivan član crkve i posvećena je duhovnom životu i motivisanju drugih da ostanu nepokolebljivi pred nedaćama.  

Camara Mathis Webb

Camara Mathis Webb je rođena u Detroitu i drugo je dete Grega i Linde Mathis. U porodici je zovu i „mama Mathis“ jer je kao starija sestra svojoj braći uvek predstavljala majčinsku figuru velikog srca. 

Camara je prirodni vođa i to se odrazilo na njenu karijeru. Studirala je na Michigan State University, a nakon diplomiranja je započela karijeru u pravu, te trenutno radi kao avokat iz oblasti industrije zabave u Los Anđelesu, Kalifornija. Camara se već devet godina bavi pravom kao direktor za operativne i pravne poslove. 

Pored brige o sopstvenoj porodici, Camara je posvećena brizi o drugim ženama. Upravo ova strast je inspirisala Camaru da sa svojom majkom pokrene She Social, događaj koji ujedinjuje žene različitog porekla kako bi se umrežile, zajedno rasle, međusobno se podržavale i slavile žensko jedinstvo.  

Camara je šefica u svakom smislu te reči, a pored toga je i supruga i majka dve prelepe ćerke – petogodišnje Nore i osmomesečne Zare. Kada se upravlja porodičnim poslovima sa nekretninama i organizuje porodična druženja, Camara je posvećena kontinuiranom učenju i voli da putuje svetom sa mužem i decom. 

Greg Mathis, Jr.

Greg Mathis, Jr. (kog porodica zove Bobby) je preduzetnik i politički aktivnista. Rođen je u Detroitu, a skoro čitavu deceniju je živeo u Vašingtonu. Greg je vodi nekoliko uspešnih firmi za nekretnine zajedno sa svojim dugogodišnjim dečkom Elliottom Cooperom. Pored ovoga, prethodno je radio skoro deset godina kao politički službenik u Vašingtonu, a i danas je posvećen mnogim političkim i društvenim aktivnostima. 

Gregova karijera u politici uključuje nekoliko godina kao viši savetnik u Senatu SAD-a, kao i rad sa dva člana Predstavničkog doma SAD-a i Predsednika SAD-a. Tokom tog vremena, Greg je direktno radio na promovisanju nekoliko njemu bitnih inicijativa uključujući nacionalnu telefonsku službu za sprečavanje samoubistva, uvećavanje direktnih usluga u oblasti mentalnog i opšteg zdravlja i pomoći pripadnicima LGBTQ populacije, i pokretanje prvog nacionalnog programa za unapređivanje identifikacije žrtvava trgovine ljudima i okviru zdravstvenog sistema.  

Ovih dana, Greg vodi nekoliko različitih porodičnih poslovnih poduhvata, sopstveni posao sa nekretninama i angažovan je u bavljenju LGBTQ prava.

Greg trenutno živi u Los Anđelesu sa Ellottom i njihova dva francuska buldoga koji se zovu Knox and Dax. Kada ne radi, Greg voli da putuje, vežba, otkriva nove restorane i provodi vreme sa porodicom i prijateljima.   

Amir Mathis

Amir Mathis je najmlađi Mathis u porodici i često ga nazivaju bebom i slobodnim duhom porodice. Iako ga brat i sestre vide kao dete koje šarmom izvlači sve što poželi od roditelja, njegovi vršnjaci ga vide kao priznatog televizijskog producenta i sjajnog biznismena koji je okružen prijateljima iz svih sfera života.

Odrastajući okružen ljudima iz industrije zabave, veoma rano je shvatio da želi da postane producent. Karijeru je započeo na televiziji kao asistent produkcije u emisiji svog oca, a kasnije je radio na nekoliko emisija koje su osvojile Emmy nagradu. Posle više od 10 godina u ovoj industriji, nedavno je pokrenuo sopstvenu produkcijsku kompaniju i radi kao izvršni producent.

Kada ne radi na novim televizijskim projektima ili pokušava da nagovori tatu da proknjiži trošak za izlaske kao „reprezentaciju za firmu“, Amir voli da provodi vreme u dugim šetnjama, uživanju na plaži u Malibuu i putovanjima. 

Mathis Family Matters serija je rađena u produkciji Warner Bros. Unscripted Television, zajedno sa Shed Media, Telepictures i Cube Five, dok su izvršni producenti Lisa Shannon, Dan Peirson i Charles Davis, Bridgette Theriault, Greg Mathis Sr., Amir Mathis i Simone Spira.