predstava zona zamfirova 119

MAJ U ZNAKU JUBILEJA!  

U Pozorištu na Terazijama u maju biće obeleženi važni jubileji:100 izvođenje mjuziklaZONA ZAMFIROVA (23.05.)i 300 izvođenje mjuziklaCIGANI LETE U NEBO (26.05.).
Premijera predstave ZONA ZAMFIROVA u režiji Kokana Mladenovića bila je u novembru 2012. Od premijere do danas ovaj  mjuzikl  je videlo preko 43 000 gledalaca, a godinama je jedan od najgledanijih  mjuzikala (na tekst domaćeg autora).

Na festivalu „Sterijino pozorje“ 2013. godine ZONA ZAMFIROVA bila je apsolutni pobednik osvojivši sedam nagrada, a iste godine na Festivalu komedije u Jagodini čak osam!
Autorski tim predstave čine Kokan Mladenović (reditelj, tekst i songovi), Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Tatjana Radišić (kostimograf), Marija Kalabić (scenograf).

U predstavi igraju  Ivan Bosiljčić, Ivana Popović, Nebojša Dugalić, Danica Maksimović, Ivana Knežević, Milena Živanović, Slobodan Stefanović i mnogi drugi, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Premijera mjuzikla CIGANI LETE U NEBO bila je 2004. godine i od tada je ovu predstavu kako na matičnoj sceni, tako i na brojnim gostovanjima videlo oko 200 000 gledalaca.
Ivan Bosiljčić (Lojko Zobar) i Milena Vasić (Rada) postali su najpoznatiji pozorišni par koji publika željno išćekuje da vidi u priči o slobodi i strastvenoj ljubavi između kradljivca konja i lepe Ciganke. Pored njih u predstavi igraju i Ljiljana Stjepanović, Ivana Knežević, Dragan Vujić Vujke, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Nikola Bulatović, Milan Antonić, Desimir Stanojević i mnogi drugi, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama (oko 90 učesnika).

Reditelj predstave je Vladimir Lazić, dirigent Aleksandar Sedlar, scenograf Geroslav Zarić, koreograf Krunoslav Simić, kostimograf Snežana Šimić.