Labudovo jezero foto by Natalija Voronova

,,Labudovo jezero“ iz Boljšoj teatra ove nedelje od 16 časova

Ove nedelje, 27. februara u 16 časova u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu, publika će imati priliku da prisustvuje prenosu snimka baleta po muzici Petra Iljiča Čajkovskog.  Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Princ Zigfrid, namamljem na obale misterioznog jezera, svojim alter-egom Zlim genijem, nailazi na najlepšu labudicu, Odetu i zaklinje joj se na svoju ljubav. U dvorcu, potencijalne neveste pokušavaju da dobiju naklonost otmenog princa, ali zanosna labudica Odilija pretnja je po Zigfridovo obećanje dato Odeti.

Legenda o enigmatičnoj ženi labudici postavljenoj na partituru Čajkovskog, najomiljenija je baletska predstava u klasičnom kanonu. Labudovo jezero Boljšoj baleta predstavlja primer dramatične napetosti i lepote pokreta koja zaustavlja dah, a primabalerina Olga Smirnova predvodi glumačku ekipu, senzacionalnu poput crnog labuda i dirljivu poput belog labuda..

Ulaznice za ovaj balet mogu se kupiti na blagajni Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.