Klub Knjizevnika

KLUB KNJIŽEVNIKA BY BRANKO KISIĆ

Novi koncept – promene koje obećavaju

Jedan od najstarijih i najpoznatijih beogradskih restorana, Klub književnika, koji više od 70 godina postoji u srcu Beograda, na adresi Francuska 7, oduvek je bio mesto koje je privlačilo kulturnu elitu, domaću i svetsku i koje godinam važi za jedan od najkvalitetnijih restorana u gradu.

Sinoć se brojnim predstavnicima medija, kao i prijateljima kuće predstavio novi šef kuhinje, Branko Kisić, koji je podsetio na bogatu istoriju ovog restorana, umetnike koji su gradili imidž ovog mesta ( među kojima su bili Ivo Andrić, Momo Kapor, Danilo Kiš, Rade Šerbedžija, ali i Sofija Loren, Robert De Niro, Vivijen Li, Elizabet Tejlor, Majls Dejvis, Žan pol Sartr i drugi ), a svojim kulinarskim umećem i raznovrsnim jelovnikom oduševio je sve pristurne.

Iako mlad, Branko ima vrlo bogatu kuvarsko iskustvo –  od InterContinentala, preko kuhinje hotela Square Nine u Beogradu do MK Group Executive Corporate Chef-a gde je bio zadužen za kuhinje 6 hotela.

svg%3E
Branko Kisić sa svojim timom. foto: Ivan Pleskonjić

Branko ima viziju da Klub književnika izvuče iz odela tradicije, ali da tradiciju ne zapostavi i ne zaboravi i da da ovom mestu jedno novo odelo koje bi imalo akcenat na kuhinji. 

‘’ Vizija mi je da kroz Klub književnika damo doprinos stvaranju identiteta ovih prostora i kroz hranu ispričamo priču o novom spoju Beograda i drugih gradova i sela Srbije. Želimo da ispričamo da je hrana identite jednog naroda, i da postoji veliki prostor da srpsku kuhinju spojimo sa svetom’’ – kaže Branko.

Koncept Branka Kisića je da pronalazi posvećene ljude  i domaćinstva u malim mestima širom Srbije. Od njih dobavlja mangulicu, posebnu kečigu, pirotski kačkavalj i mnoge druge namirnice, i daje  im novi život u kuhinji Kluba književnika, sa kreativnim pečatom, a potom ih stavlja u dijalog sa tehnikama i metodama francuske kuhinje. 

’Klub književnika sam odabrao kao mesto svog prvog restorana upravo zbog vrednosti koje su kamen temeljac ovog mesta ali i moje kulinarske filozofije – inovativnom stvaralaštvu, hrabrim iskoracima i dugoj tradiciji kulinarstva.

Klub kniževnika je restoran u kome se služi vrhunksa hrana, spremljena prvenstveno od lokalnih, a potom i internacionalnih namirnica, od strane ljudi koji joj daju lični pečat.’’ –dodaje Branko.

U jednoj od najlepših i najvećih bašti u Beogradu, sinoć su pored predstavnika medija uživali u Brankovim kulinarskim čarolijama i brojne javne ličnosti i prijatelji kuće, među kojima su: Jagoš Marković, Miloš Biković, Marija Kilibarda,  Maja Uzelac, Brian Rasic, Jasmina Holbus, Dimitrije Kokanov, Miodrag Radonjić, Miloš Petrović, Dubravka Marković, Ana Rodić, Ida Prester i drugi..

www.klubknjizevnika.rs

Instagram: @klubknjizevnika