amazeing escape e1419952281187

Kako pobeći iz Biblioteke?

Ukoliko volite da se igrate, da razvijate svoju kreativnost, logiku, intuitivno zaključivanje i percepciju, a posedujete osnovno znanje engleskog jezika, onda je pravo vreme da se oprobate u Amazeing escape-u, room escape igrici koja se ne igra na internet,  već u realnom prostoru, u sobi “Biblioteka” u Beogradu.

Igrica Amazeing escape igra se u tematskoj sobi “Biblioteka” koja se nalazi u Brankovoj 23 u Beogradu. Mi ćemo vam pomoći da u nju uđete, a koliko brzo ćete iz nje izaći to zavisi od toga koliko ste vešti u rešavanju zagonetki.

O kakvoj je prostoriji reč, otkriva nam osnivač Amazeing escape-a Nemanja Milosavljević:” Soba “Biblioteka” odiše toplinom i spokojem, kako to već ume da bude među knjigama. Međutim, moraćete da čitate između redova, da se zapitate šta je pisac hteo da kaže i kuda da vas odvede. Svaka knjiga, svako slovo može da bude trag, a vaša percepcija i logika moraće da izdvoji samo one koje će moći da vam posluže.”

Poznato je da je inicijalna ideja kreiranja igre u realnom prostoru, nalik onima na internetu, nastala u Mađarskoj pre pet-šest godina. Danas, Budimpešta broji preko 100 aktivnih soba za igru i pruža zabavu i neponovljiva iskustva brojnim turistima iz celog sveta.

Da li će vam zadaci biti teški ili laki to zavisi od vašeg logičkog zaključivanja i od vaših drugara, vašeg tima. Room escape zagonetku je najbriže do sada rešio tim kome je za to bilo potrebno 46 minuta.

“Tim koji igra igru očekuje prevashodno zabava jer se neminovno zaigrate kao najbezbrižnije dete, a kao nagrada sledi to specifično uzbuđenje, sličan neki osećaj onome kad složite rubikovu kocku,” doživljaj igre, prenosi nam Milosavljević.

Tim igrača bi trebalo da čine najmanje dve, a najviše pet osoba. “Naš savet je da bude četvoro, što je optimalan broj za timski rad i funkcionisanje unutar same prostorije,” savetuje Nemanja.

“Ovo je igra koja u svakoj osobi budi nešto posebno. U nekome će probuditi dete koje još uvek čezne za zabavom, a u nekome detektiva za kojeg nije ni znao da ima u sebi. Rešavajući uspešno bilo koju vrstu problema u životu osećamo neverovatnu ličnu satisfakciju i jačanje samopouzdanja,” o room escape igri iz ličnog iskustva govori osnivač Amazeing escape-a.

Verujemo da će se svako dobro zabaviti, ukoliko se odluči da se oproba u room escape-u, a oni koji su već to učinili neka budu tajnoviti: “Neka ostave i drugima da i oni osete uzbuđenje i neizvesnost, da i sami pobegnu bez ičije pomoći, jer je to i smisao ovakve igre,” zaključio je osnivač Amazeing escape-a Nemanja Milosavljević.

Amazeing escape, igrica u realnom prostoru, namenjena svima koji vole zabavu, avanturu i nešto novo. Za sve je generacije, od 13 godina pa nadalje. Odlična je za team bilding, prijatelje, student, parove, porodicu… Izaberite svoj tim, i dan-dva pre nego što krenite u akciju, zakažite svoj termin. Možete igrati svakog dana od 10-00h. Potrebno vam je najviše sat i po vremena da završite igru.