Grupa Zana press konferencija fotograf Belkisa Beka Abdulovic 03

Jubilej ZANE: Koncert povodom 40 godina postojanja

Povodom obeležavanja 40 godina postojanja čuvena grupa ZANA održaće koncert u Kombank Dvorani u subotu 25. septembra od 21h. Članovi grupe, Zoran Živanović – Žika i Jelena Živanović, učestvovali su na najavnoj konferenciji za medije u džez kantini “Lisabon”, gde su objavili detalje koncerta. Na početku konferencije emitovano je obraćanje jednog od osnivača grupe ZANA, Radovana Jovićevića, koji se javio iz Njujorka gde sada živi i poželeo da bend slavi još 40 novih godina postojanja. 

Jelena Živanović, koja je već 30 godina deo grupe ZANA,  najavila je da će prvi deo koncerta biti u akustičnoj verziji, a zatim će uslediti standardni koncert sa gostima. Kako je Jelena rekla, neće im biti lako jer zbog epidemioloških mera neće moći sva mesta u sali da budu popunjena. Od gostiju se očekuje mlada pevačica Naiva (Ivana Jajčanin), koja je osvojila drugo mesto na Beoviziji, i poznati glumac čije se ime drži u tajnosi, a koji će sa Jelenom otpevati čuveni duet “Jabuke i vino”.

Žika se osvrnuo na početke grupe i u emotivnom obraćanju je istakao da je subinski momenat za grupu bio susret sa tekstopiscem Marinom Tucaković koju svi iz benda smatraju članom ZANE. “Srećni smo i uzbuđeni. Ljudi sa 40 godina odlaze u penziju, a mi okrećemo drugu stranicu života i karijere. Videćemo gde će nas to odvesti. Zana je moj život punih 40 godina  i mnogo sam ponosan na to”, izjavio je Zoran Živanović-Žika. 

Prema zvaničnim podacima, za četiri decenije, pop grupa Zana je snimila 33 izdanja: 15 albuma, 13 singlova i pet kompilacija.

Ulaznice za koncert- jubilej ZANE mogu se nabaviti na blagajni Kombank Dvorane, prodajnim mestima Ticket Vision-a i na tickets.rs. Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Fotografije: Belkisa Beka Adulović