Screenshot 2021 09 16 at 15.58.23

Jubilej lista PRUGA obeležiće izložba

Izložba „55 godina lista PRUGA“, posvećena obelažavanju jubileja lista, biće otvorena u četvrtak, 16. septembra, u 12 sati i 30 minuta, u Železničkom muzeju.

Informativni list „PRUGA“ jedino je informativno glasilo celokupnog železničkog sektora i nastavljač tradicije železničkog novinarstva koje na tlu Srbije postoji više od jednog veka. „PRUGA“ je i svojevrstan istorijski izvor, dragocen za proučavanje novije istorije srpskih železnica.

Na izložbi će biti prikazan foto i tekstualni materijal koji dokumentuje nastanak i razvoj lista: od prvih šlajfni teksta, preko članaka i feljtona, naslovnih strana, pa sve do fotografija, kao i priznanja koje je list „PRUGA“ dobio tokom decenija svog izlaženja.

Izložbu organizuju „Železnice Srbije“ ad u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“, čime svoje kulturno nasleđe, kao i prethodnih godina, čine dostupnim širem krugu posetilaca, ali i stručnoj javnosti. Izložba će trajati do 29. septembra, a radno vreme Železničkog muzeja je radnim danima od 8 do 16 časova. Ulaz u Muzej je slobodan.

Zbog poštovanja epidemioloških mera maske za ulazak u Železnički muzej su obavezne.