Zasto je poludeo gospodin R foto Maja Medic 10
Zašto je poludeo gospodin R, foto: Maja Medić

JDP: PEDESETO IZVOĐENJE PREDSTAVE ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R?

U sredu, 7. decembra, na Sceni „Ljuba Tadić” pedeseti put će biti izvedena predstava Zašto je poludeo gospodin R? Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića. U premijernoj podeli (premijera održana 6. juna 2018. godine), bili su Boris Isaković, Nataša Tapušković, Branko Cvejić, Dubravka Kovjanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Vesna Čipčić, Feđa Stojanović, Pavle Korać i Rade Stojiljković.

Predstava Zašto je poludeo gospodin R? nagrađena je na Festivalu „Dani satire Fadila Hadžića” u Zagrebu (nagrada za najbolju režiju – Bobo Jelčić, Nagrada za najbolju mušku ulogu „Mladen Crnobrnja Gumbek” – Boris Isaković), Međunarodnom festivalu „Mostarska liska” u Mostaru (Gran pri za najbolju predstavu u celini, Plaketa „Ahmet Obradović“ za najbolju režiju – Bobo Jelčić, Nagrada za najboljeg glumca – Boris Isaković, Nagrada žirija medija), Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu (Najbolja predstava Festivala, Najbolje glumačko ostvarenje – Boris Isaković, Specijalna nagrada za umetničko dostignuće – Bobo Jelčić), Međunarodnom pozorišnom festivalu „Joakimfest“ u Kragujevcu (Gran-pri za najbolju predstavu u celini) i Festivalu „Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru (Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje – Boris Isaković).

Predstava je učestvovala i na Bitefu, MESS-u u Sarajevu, Pozorišnom Kustendorfu na Mećavniku, „Borinim pozorišnim danima” u Vranju, a gostovala je i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

U sutrašnjem, pedesetom izdanju predstave, igraju Boris Isaković, Nataša Tapušković, Vojislav Brajović, Dubravka Kovjanić, Lazar Đukić, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Vesna Čipčić, Irfan Mensur, Pavle Korać i Rade Stojiljković.