300x250 Baner GIF

JDP: Jubilarna 70. sezona

U Pozorištu na Terazijama održana je konferencija za novinare povodom 70. jubilarne sezone i predstavljanja vizuelnog identiteta kampanje koja je kreirana posebno za ovu priliku.

Prisutne novinare i saradnike na početku je pozdravio direktor pozorišta Aleksandar Đaja koji je istakao da ovo pozorište dočekuje jubilarnu sezonu sa velikim ambicijama i umetničkim potencijalom spremno da sa svakom narednom premijerom potvrdi svoj status pozorišta spektakla i publici da uvek i bez ostatka ono najvrednije – svoje srce.

Jedan od najpoznatijih poznavalaca muzičkog teatra i reditelj čuvenog mjuzikla „Oklahoma“ Svetozar Rapajić, osvrnuo se na istorijat Pozorišta na Terazijama i zaključio da je ovo retko, ako ne i jedino repertoarsko muzičko pozorište koje ima stalne ansamble, trinaest različitih naslova na repertoaru koje izvodi iz večeri u veče. „Mjuzikl zahteva mnogo rada,  matematičku preciznost i veliku harizmu. Ako nije na jako visokom nivou, on gubi smisao.

Prava je poslastica raditi za balkanski Brodvej i drago nam je da smo deo jubileja ove kuće. Evidentno je da se Pozorište na Terazijama trudi da uvek ponudi nešto novo i sveže. Predstavili smo ovo trajanje od sedam decenija samo kao startnu poziciju, sa pogledom u budućnost“- izjavila je Jasmina Nikolić, predstavnica marketinške agencije New moment koja je pružila podršku u stvaranju novog vizuelnog identiteta kampanje.

Na samom kraju, prisutnima se obratio i Momčilo Bajagić Bajaga, koji je već sarađivao sa Pozorištem na Terazijama na predstavi „Ženidba i udadba“. Ovog puta će se po njegovim pesmama raditi novi mjuzikl a na tekst Stevana Koprivice. Premijera je planirana za proleće 2020. godine.