Irie FM osvaja Indiju

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Na glavnoj sceni Sula festivala

Najbolji rege bend Evrope u prošloj godini odlazi u februaru na mini turneju na indijski potkontinent!

Osmočlani beogradski rege bend Irie FM, ovenčan pobedom na prošlogodišnjem Rototom konkursu i laskavom titulom najboljeg rege benda u Evropi, po drugi put gostuje u Indiji u februaru 2013. Na poziv indijskih promotera i producentske kuće Blue Frog, izdavača našeg benda za indijsko tržište, Irie FM će nastupiti 2. februara na glavnoj sceni Sula festivala, koji se odvija u izvanrednom scenariju Sula vinograda u blizini gradu Našik.

Naš hedlajner će deliti scenu sa poznatim umetnicima sa indijske i svetske scene kao što su francuski velikani entik elektronike Dip Forest i nu džeza St. Germain, američki elektronik dab trio Gaudi & Indubious i mnogi drugi. Nakon festivala Irie FM će imati dva klupska nastupa u Mumbaju (5. 2.) i Nju Delhiju (7. 2.).

Frontmen benda Vukašin Marković komentariše gostovanje u Indiji: „Sama činjenica da je naša muzika naišla na tako dobar odaziv u najmnogoljudnijoj demokratiji sveta, državi koja poseduje tako bogato kulturno nasleđe, velika je čast i podstrek za dalje stvaralaštvo. 2008. godine, kada smo prvi put svirali u Indiji, bend je naišao na toplu dobrodošlicu i za desetak dana iskusio potpuno drugi svet. Sada ćemo svirati više, putovati dalje, snimati i raditi na novom albumu. Nakon nastupa palimo zajedno na Gou, kao jedno zajedničko hodočašće i provod, ali i prilika da u tropskoj atmosferi preispitamo nove pesme.”