Screen Shot 2020 03 09 at 22.27.36

IKEA Srbija uvodi novi oblik podsticaja

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Prvi mesec po povratku s roditeljskog odsustva, IKEA zaposleni mogu raditi pola ugovorenog radnog vremena, a primati punu naknadu

IKEA Srbija uvodi novi oblik podsticaja za svoje zaposlene – Mesec prilagođavanja za roditelje kako bi dodatno pomogla svojim zaposlenima s malom decom i pokazala im da uvažava njihov privatni život. Svi zaposleni u kompaniji IKEA Srbija koji su postali roditelji i koristili su roditeljsko odustvo, sada će – po povratku na posao – prvih mesec dana moći raditi pola ugovorenog radnog vremena, a biće plaćeni kao da su radili puno radno vreme.

„Kao kompanija koja ravnopravnost smatra središtem ljudskih prava, uvođenjem progresivnih mera želimo svim svojim zaposlenima omogućiti jednake prilike za rast i razvoj. Svesni smo da povratak na posao nakon roditeljskog odsustva može biti stresan svim članovima porodice. Zato nakon uvođenja jednomesečnog dopusta za nove tate, ove godine idemo korak dalje te uvodimo meru koja će olakšati povratak na posao zaposlenima koji su koristili roditeljsko odsustvo, ali i njihovoj deci prilagođavanje na novonastalu situaciju“, istakao je Strahinja Urošević, direktor robne kuće IKEA Beograd. 

Podsećamo, IKEA je pre godinu i po uvela i mesec dana plaćenog odustva za sve nove tate, koji mogu koristiti nakon što se njihove partnerke vrate sa odsustva. Ta, kao i ova nova pogodnost, deo su višegodišnjih napora koje kompanija IKEA sprovodi u cilju promovisanja vrednosti ravnopravnosti i stvaranja inkluzivne radne sredine koja zaposlenima pruža iste prilike za razvoj i rast i omogućava balans između privatnog i profesionalog života. 

foto: Miss Stills Photography/Tijana Janković-Jevrić