Galerija Podroom

Galerija Podroom: ONA STRANA VODE

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner


Tokom svog trajanja izložbaONA STRANA VODE će imati šest promena u okviru tri tematske celine/poglavlja u Galeriji Podroom.

Drugo poglavlje izložbe „Sile navike” počinje smostalnom prezentacijom radova Stefani Imbo (Stephanie Imbeau), a ova izložba u okviru izložbe nosi naziv SMENE (POVORKA).

U drugom poglavlju izložbe zaroniće se u načine na koje je voda – u različitim kulturama, religijama i zajednicama – duboko oblikovala i uslovila svakodnevne rituale i ceremonije, te prenosila ljude i njihove priče kroz prostor i vreme.

Ovaj segment se sastoji od dve samostalne izložbe, gde će se od 28. do 30. aprila, pa zatim od 9. do 11. maja, u čitavoj Galeriji Podroom prikazivati radovi Stefani Imbo, odnosno Marka Stojanovića, kao i centralnog dela ovog poglavlja izložbe pod nazivom „Ona strana vode: Sile navike“ koji se realizuje od 4. do 7. maja sa radovima Mariam Kalandarišvili, Marjam Katan i Rošanak Amini.

U susret finalnim danima izložbe treće poglavlje pod nazivom „Druga strana vode: Ostaci nade“ preplaviće Podroom od 12. do 14. maja radovima Dijane Barkero Perez, Marijane Radović, Ivana Markovića i Grupe Škart, koji se bave uticajima trenutne klimatske krize na svetska mora i reke, kao i ulogom vodnih resursa u oblikovanju skore budućnosti.

Ono što će preplaviti prostor galerije tokom ova tri dana jeste upravo talog interakcija između čoveka i prirode, koje su zaprljale i zauvek izmenile svetske vode.

A u okviru finisaža izložbe, od 16. do 19. maja, na izložbi će se naći radovi svih umetnika.

28 – 30. april | Smene (Povorka)
samostalna izložba Stefani Imbo

4 – 7. maj | Drugo poglavlje: Moći navike
Lukas Odahara, Mariam Kalandarišvili, Marko Stojanović, Marjam Katan, Rošanak Amini, Stefani Imbo

9 – 11. maj | 19. januar
samostalna izložba Marka Stojanovića

12 – 14. maj | Treće poglavlje: Ostaci nade
Diana Barkero Perez, Ivan Marković, Marijana Radović, Škart

16 – 19. maj | Dani zatvaranja
sa radovima svih umetnika