Igor Todorovic

Galerija Haos: Izložba modnog crteža

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Domaći dizajneri u Galeriji Haos

Jedinstvena izložba modnog crteža vodećih srpskih dizajnera koji dugo godina sarađuju sa MS Clickom i predstavljaju svoje kolekcije na Beogradskoj nedelji mode, biće otvorena u sredu, 16. novembra u 20 časova u Galeriji Haos.

Modni crtež seže od tehničko-geometrijskih konstrukcijskih rešenja, do ilustrativnih koji odražavaju neverbalne znakove koje jedna modna kreacija treba da komunicira.

Modni crtež je istorijsko i umetničko svedočanstvo, svedok modnih i društvenih promena, modnih kodova i nasleđa koje svedoči promenama modnih pravaca kroz različite epohe.

I pored svih tehnloških napredaka – crtež nastavlja da živi i da se razvija kroz talenat i bravuru savremenih umetnika i modnih dizajnera, koji u njemu nalaze način da ostave trag u discplini modnog stvaralaštva.

Na 50. izdanju jubilarnog L’Oreal Fashion Week-a, priliku da u galeriji Haos izlože svoje crteže imaće sledeći domaći dizajneri:

Dragana Ognjenović, Sonja Krstić, Peđa Nerić, Vesna Matijević, Igor Todorović, Valentina Obradović, Maja Nedeljković Davidovac, Svetlana Jaćović, dr Ksenija Marković Božović, Dragana Vučetić, Sonja Jocić, Milica Vukadinović, Gala Borović, Tijana Milutinović i Marko Glavinić.

Ilustracija: Igor Todorović