filmovi berlinale pa fest 131

Filmovi: Berlinale pa FEST

Tri filma biće prikazana na oba festivala

Ovogodiššnji 63. Berlinale koji je počeo 7. februara otvorio je film reditelja Von Kar-vaja Veliki majstor (Grandmaster). Ovaj film, kao i filmovi Obećana zemlja i Ljubav je sve, nakon Berlina, u Beogradu će biti prikazani na 41. FEST-u…

Ovogodiššnji 63. Berlinale koji je počeo 7. februara otvorio je film reditelja Von Kar-vaja Veliki majstor (Grandmaster). Čuveni kineski reditelj se sa ovim ostvarenjem neće takmičiti na festivalu u Berlinu, ali će predsedavati žžirijem koji će ove godine odlučivati o dobitniku Zlatnog medveda.

Ovaj film, nakon Berlinala beogradska publika će imati prilike da gleda i na ovogodiššnjem FEST-u. Film se bavi žživotom velikog majstora kung fua, legendarnog Ip Mana – učitelja jošš legendarnijeg Brus Lija. U borbi koja dolazi, svi velemajstori u Fošanu imaju samo jedan cilj – da savladaju neprijatelja, Ji Ksan Tjana.
Veliki majstor je na programu FEST-a u DKC-u 26.II i u SC-u 28.II i 01.III.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Poslednjeg dana Festivala videćemo jošš jedan film koji će nakon Berlinala biti prikazan na 41. FEST-u – Obećanu zemlju (Promised Land) Gus Van Sandta sa Met Dejmonom u glavnoj ulozi.

Stiv (Dejmon) je uspeššan trgovački putnik, koji sa svojom partnerkom Sju stižže u seosku sredinu pogođenu ekonomskom recesijom. Njih dvoje moraju da ubede mešštane da prihvate ono ššto im kompanija nudi – da joj prepiššu prava na zemljiššte. Ono ššto u početku izgleda kao “lak posao”, iskomplikovaće se kada im se usprotive jedan učitelj i ambiciozni komššija… Film je na programu 3. III u SC-u, poslednjeg dana FEST-a.

Danska autorka Susanne Bier, članica žžirija ovogodiššnjeg Berlinala, predstaviće se na FEST-u filmom Ljubav je sve (Love Is All You Need) koji je na programu u SC-u 23. II i u DKC-u 24. II.