TWD 1022 JS 1111 2037 RT
Jeffrey Dean Morgan as Negan, Hilarie Burton Morgan as Lucille - The Walking Dead _ Season 10, Episode 22 - Photo Credit: Josh Stringer/AMC

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI KRAJ SVETA!

POVRATAK „OKRUŽEN MRTVIMA“ NA KANAL FOX – OD 1. MARTA ŠEST NOVIH EPIZODA!

Jedna od najpopularnijih TV serija 21. veka „Okružen mrtvima“ od 1. marta (ponedeljkom od 22.55) vraća se na kanal FOX sa šest novih epizoda. 

Ovih dana kultna postapokaliptična zombi saga aktuelnija je nego ikada, jer je pre više od 10 godina svoje TV putovanje započela upravo velikom pandemijom misterioznog virusa koji je čovečanstvo dovela na rub opstanka. Iako se u „Okružen mrtvima“ preživeli bore sa takozvanim „hodačima“, odnosno ljudima koje je virus pretvorio u „žive mrtvake“, trenutna situacija na našoj planeti nije daleko od one u seriji. Ako izuzmemo zombije. Upravo zbog toga, mnogi baš u ovoj seriji, kao i u nizu drugih filmova inspirisanih sličnom apokaliptičnom tematikom, traže i odgovor na pitanje – kako će se i kada situacija sa Koronom okončati. 

Ono zbog čega bi „Okružen mrtvima“ mogla biti korak ispred svih u predviđanju mogućeg scenarija jeste činjenica da nas od finala serije, posle decenije emitovanja, deli samo jedna sezona i šest epizoda. Dakle – rasplet sledi!

Mada je prvobitno planirano da aktuelna 10. sezona ima uobičajenih 16 epizoda i da se okonča prošlog aprila – korona je promenila te planove. Pandemija koronavirusa zaustavila je snimanje, a gledaoci su tada finalani 16. nastavak pod nazivom „Sigurna propast“ pogledali tek u oktobru. Dobra vest je da su autori serijala odlučili da obožavaocima hit zombi sage posle ove podare još šest novih epizoda čije emitovanje počinje 1. marta.

Tako će „Okružen mrtvima“ prvi put u istoriji serije imati čak 22 epizode, ali ova godina, kada je reč o čuvenoj postapokaliptičnoj sagi neće biti posebna samo po tome. Naime, u oktobru 2021. premijerno će se emitovati i poslednji 11. serijal, nakon čega će „Okružen mrtvima“ posle čitave decenije putovanja konačno otići u TV istoriju. 

Ipak, to neće biti i kraj. Fenomen „Okružen mrtvima“ nastaviće da živi kroz nove serije i filmove koji se uveliko pripremaju. 

Posle dva spinofa koja su već ugledala svetlost dana – „Fear The Walking Dead“ i „The Walking Dead: World Beyond“, šouranerka Anđela Kang priprema treći koji prati sudbinu glavnih junaka – Derila (Norman Ridus) i Kerol(Melisa Mekbrajd). Serija se očekuje na jesen 2023. godine. Ono što sve zanima jeste kada će se pred gledaoce vratiti čuveni šerif Rik Grajms (Endrju Linkoln). A dobre vesti imamo i za njih. Autori su najavili njegov povratak u tri bioskopska filma, u produkciji “Juniversal pikčers”, koje ćemo gledati narednih godina. Zahvaljujući ovim planovima „Okružen mrtvima“ živeće barem još deset godina.

OKRUŽEN MRTVIMA U BROJKAMA

* Serija će imati ukupno 177 epizoda

17.290.000 Amerikanaca pratilo je prvu epizodu pete sezone, koja je proglašena za najgledaniju

Rik Grajms je ubio 600 zombija

33.763.651 pratilaca na “Fejsbuku” ima “Okružen mrtvima”čak 10 i po miliona više od “Igre prestola”

5 miliona dolara je prosečan budžet serije po epizodi

400 dolara mesečno od produkcije dobijali su stanovnici američkog gradića Senoj u Džordžiji, zbog prekidanja životnih navika usled snimanja serije.