IMG c0154efb1c20573777cc3e2c5269b1fb V

DADOV: SASVIM NOVI DAN

257. PREMIJERA U OMLADINSKOM POZORIŠTU DADOV 

Na sceni Omladinskog pozorišta DADOV, u četvrtak, 4. marta  sa početkom u 18h časova održaće se premijera predstave pod nazivom SASVIM NOVI DAN. Režiju predstave potpisuje reditelj Goran Golovko, ugledni pozorišni reditelj i pedagog i nekadašnji umetnički direktor DADOVA. Sama premijera biće održana u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama, a publika će takođe imati priliku da uživo gleda predstavu na Youtube kanalu Omladinskog pozorišta DADOV – https://www.youtube.com/user/ThePozoristeDadov.

Ovom premijerom DADOV ujedno i slavi 62 godine svog postojanja.

Bila jednom jedna predstava u DADOV-u i zvala se Sasvim novi dan. Bilo je to u doba nevinosti, pre nego su nas odrasli naterali da prerano odrastemo. Slušli smo Ekatarinu veliku, Talking Heads i The Cure, a život je tako puno obećavao. Iako smo mnogim budućim događajima bili zatečeni, iznenađeni, razočarani i šokirani, budimo iskreni pa priznajmo da su se mnogi naši snovi ostvarili. I najvažnije ostala nam je radost. 

Nakon više od trideset godina opet radimo predstavu Sasvim novi dan. Istu, a drugačiju. Jer sve je drugačije. Ali radost stvaranja ostala je ista. I žar je isti. Ali slike su snažnije i reči su ubojitije. Mi nismo tome krivi. Odrastamo još ranije nego pre trideset godina.

Zato jedva čekamo premijeru predstave Sasvim novi dan  2051. godine da vidimo kako i u čemu ćemo onda odrastati.

DADOV

Reprize predstave održaće se 5, 10. i 11. marta , takođe sa početkom u 18 časova.